LISTA cu alimente și băuturi care blochează demența. Efecte neurotrofice miraculoase

Pentru a scădea riscul de a avea boala Alzheimer și pentru ca aceasta să nu progreseze până la stadiul de demență se poate interveni asupra stilului de viață la vârsta de 30 — 40 — 50 de ani, în special adoptarea unei diete sănătoase.

Medicul Alexander Myasnikov a dezvăluit ce produse alimentare pot proteja o persoană de demență, blocând dezvoltarea acesteia. Lista include vitamina E, fructe de mare, pește, vin, alimente din cereale integrale, nuci sau ulei de măsline.

În primul rând, medicul reomandă ca fructele de mare să fie incluse în dietă, deoarece conțin o cantitate mare de Omega-3. În plus, specialistul recomandă adoptarea dietei mediteraneene, care presupune consumul de legume, fructe, pește, cereale integrale, produse lactate, pui, nuci și ulei de măsline.

Efecte neurotrofice miraculoase

„Poate părea ciudat, dar alcoolul poate proteja o persoană și de demență, dar numai dacă este consumar în cantități moderate. De exemplu, un pahar de vin roșu (un pahar este recomandat pentru femei, nu mai mult de două pentru bărbați)”, a remarcat expertul. De asemenea, acesta recomandă un aport de vitamina D din surse naturale, precum afine și căpșuni, morcovi și boabe de soia.

În plus, specialistul susţine că și cafeaua previne apariţia demenţei, argumentând printr-un studiu realizat în Mara Britanie privind relația dintre consumul de cafea, apariţia demenței și riscul de accident vascular cerebral. La cercetare au participat peste 360.000 de persoane cu vârste cuprinse între 50 și 74 de ani timp de patru ani.

Risc redus de AVC

Astfel, s-a constatat că cel mai mic risc de accident vascular cerebral și demență l-au avut persoanele care consumau 2-3 ceşti de cafea pe zi sau 3-5 ceşti de ceai pe zi, sau o combinație a ambelor băuturi.

Oamenii de știință au descoperit că cei care beau cafea zilnic sunt mai puțin predispuși să sufere de demență și accident vascular cerebral.

Cafeaua conține cantități mari de acizi organici și nutrienți, uleiuri esențiale, cofeină, precum şi vitamina B, grăsimi nesaturate și fibre, care normalizează activitatea creierului. Așa se explică protecția sa împotriva demenței, reducând riscul de a dezvolta boala Alzheimer.

Recent Posts

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

18 minute ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

48 de minute ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

o oră ago

Vârsta de pensionare, în atenția bogaților: Oamenii trebuie să lucreze

Larry Fink, directorul general al BlackRock, a avertizat recent, că Lumea se confruntă cu o…

2 ore ago

Premier, împușcat în urma unei ședințe. Viața lui este în pericol

Premier, împușcat în urma unei ședințe. În urmă cu câteva ore, premierul slovac Robert Fico…

2 ore ago

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cum reușesc să aibă memoria ca la 50

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cercetătorii germani încă mai caută să descopere…

3 ore ago

Citeste si: