Sari la conținut

LISTA cu alimente și băuturi care blochează demența. Efecte neurotrofice miraculoase

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Pentru a scădea riscul de a avea boala Alzheimer și pentru ca aceasta să nu progreseze până la stadiul de demență se poate interveni asupra stilului de viață la vârsta de 30 — 40 — 50 de ani, în special adoptarea unei diete sănătoase.

Medicul Alexander Myasnikov a dezvăluit ce produse alimentare pot proteja o persoană de demență, blocând dezvoltarea acesteia. Lista include vitamina E, fructe de mare, pește, vin, alimente din cereale integrale, nuci sau ulei de măsline.

În primul rând, medicul reomandă ca fructele de mare să fie incluse în dietă, deoarece conțin o cantitate mare de Omega-3. În plus, specialistul recomandă adoptarea dietei mediteraneene, care presupune consumul de legume, fructe, pește, cereale integrale, produse lactate, pui, nuci și ulei de măsline.

Efecte neurotrofice miraculoase

„Poate părea ciudat, dar alcoolul poate proteja o persoană și de demență, dar numai dacă este consumar în cantități moderate. De exemplu, un pahar de vin roșu (un pahar este recomandat pentru femei, nu mai mult de două pentru bărbați)”, a remarcat expertul. De asemenea, acesta recomandă un aport de vitamina D din surse naturale, precum afine și căpșuni, morcovi și boabe de soia.

În plus, specialistul susţine că și cafeaua previne apariţia demenţei, argumentând printr-un studiu realizat în Mara Britanie privind relația dintre consumul de cafea, apariţia demenței și riscul de accident vascular cerebral. La cercetare au participat peste 360.000 de persoane cu vârste cuprinse între 50 și 74 de ani timp de patru ani.

Risc redus de AVC

Astfel, s-a constatat că cel mai mic risc de accident vascular cerebral și demență l-au avut persoanele care consumau 2-3 ceşti de cafea pe zi sau 3-5 ceşti de ceai pe zi, sau o combinație a ambelor băuturi.

Oamenii de știință au descoperit că cei care beau cafea zilnic sunt mai puțin predispuși să sufere de demență și accident vascular cerebral.

Cafeaua conține cantități mari de acizi organici și nutrienți, uleiuri esențiale, cofeină, precum şi vitamina B, grăsimi nesaturate și fibre, care normalizează activitatea creierului. Așa se explică protecția sa împotriva demenței, reducând riscul de a dezvolta boala Alzheimer.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel