Categories: Ştiri sănătate

Lovitura dură a regelui Charles pentru fiul său. Gestul lui Harry l-a scos din minți

Memoriile Ducelui de Sussex vor fi puse în vânzare pe 10 ianuarie și se speculează că acesta va povesti cum s-a simțit când a crescut în umbra fratelui său mai mare, William.

Regele Carol al III-lea a anunțat recent că va fi următorul căpitan general al Royal Marines, o funcție militară de onoare care i-a aparținut prințului Harry, dar care acum i-a fost luată. Curios este că hotărârea respectivă a fost anunțată la o zi după ce Ducele de Sussex a anunțat data lansării cărții sale.

Lovitura dură a lui Charles pentru fiul său după ce a dezvăluit data lansării cărții sale

Regina Elisabeta a II-a i-a deposedat pe Meghan și Harry de toate numirile regale și i-a împiedicat să-și folosească titlurile nobile pentru a se îmbogăți. Cu toate acestea, până de curând, îndatoririle ducelui și ducesei de Sussex nu fuseseră atribuite unui nou membru al familiei regale.

Prin urmare, noul monarh a decis să-și acorde unele dintre ele. Acest pas în structura coroanei era așteptat de când regretata Regina Elisabeta a II-a i-a lăsat să plece pe Meghan și Harry în 2020. Dar ceea ce este destul de izbitor este că Palatul Buckingham a făcut anunțul la o zi după dezvăluirea datei lansării filmului „Spare” sau „În umbra” lui Harry, din moment ce gestul a fost interpretat ca o răzbunare față de Ducele de Sussex.

Regele Charles îi ia locul prințului Harry

S-a speculat că un alt membru al familiei regale va primi rolul, însă monarhul a fost cel care și-a asumat această responsabilitate.

„Este cea mai mare plăcere posibilă să-ți asumi rolul căpitanului tău general. Sunt excepțional de mândru să merg pe urmele a atâtor membri ai familiei mele din ultimele trei secole și jumătate, toți care au ocupat funcția cu un profund sentiment de admirație”, a spus Charles în discursul său de această dimineață.

„Sunt foarte onorat să fac parte din Familia Corps și aștept cu nerăbdare să vă cunosc pe mulți dintre voi în viitorul apropiat. Între timp, aceasta vine cu cele mai sincere și speciale urări ale mele pentru o foarte fericită aniversare de 358. Per Mare, Per Terram”, a adăugat el.

Ce titluri a mai pierdut Harry

Merită menționat că Prințul Harry a pierdut și alte roluri formale în armată, inclusiv comandant onorific al Forțelor Aeriene a bazei Royal Air Force Honington și comodor șef onorific al Comandelor și scufundări navale mici.

Fără îndoială, acest gest al tatălui său trebuie să-l rănească profund, pentru că Harry continuă ajută Marea Britanie și Europa prin proiectul său Invictus Games, un fel de Jocuri Paralimpice la care participă doar foști soldați care au fost avariați în luptă.

Recent Posts

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

4 minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

34 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

o oră ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică