Luați prea multă vitamina B12? Mâinile și picioarele tale pot semnala că exagerezi cu suplimentele

OAMENII pot alege să ia suplimente de vitamine, iar cele populare includ suplimente de vitamina D și vitamina B12. Cu toate acestea, este întotdeauna important să evitați să luați mai mult decât cantitatea recomandată, deoarece este posibil să aveți consecințe nedorite.

NHS spune că persoanele cu vârsta între 19 și 64 de ani au nevoie de aproximativ 1,5 micrograme pe zi de vitamina B12. Organismul de sănătate explică dacă mănânci carne, pește sau lactate, ar trebui să poți obține suficientă vitamina B12 din dieta ta. Se spune că administrarea a 2,0 micrograme sau mai puțin pe zi de vitamina B12 în suplimente este puțin probabil să provoace vreun rău.

Clinica Mayo spune că vitamina B12 joacă un rol esențial în formarea globulelor roșii, metabolismul celular, funcția nervoasă și producerea de ADN.

Deși o deficiență de vitamina B12 este ceva ce poate fi periculos, oamenii ar trebui să aibă grijă să nu ia prea multe suplimente.

Clinica Mayo afirmă: „Majoritatea oamenilor primesc suficientă vitamina B12 dintr-o dietă echilibrată. „Cu toate acestea, adulții în vârstă, vegetarienii, veganii și persoanele care au afecțiuni care le afectează capacitatea de a absorbi vitamina B12 din alimente ar putea beneficia de utilizarea suplimentelor orale.”

Organismul de sănătate adaugă: „Suplimentele cu vitamina B12 sunt recomandate și femeilor care sunt însărcinate sau care alăptează exclusiv și urmează diete vegetariene sau vegane”.

Se notează că atunci când sunt luate în doze adecvate, suplimentele de vitamina B12 sunt în general considerate sigure.

„În timp ce cantitatea zilnică recomandată de vitamina B12 pentru adulți este de 2,4 micrograme, s-a dovedit că dozele mai mari sunt sigure. „Corpul tău absoarbe doar atât cât are nevoie și orice exces trece prin urină.”

Clinica Mayo spune că doze mari de vitamina B12, cum ar fi cele utilizate pentru a trata o deficiență, ar putea cauza:

  • Durere de cap
  • Greață și vărsături
  • Diaree
  • Oboseală sau slăbiciune

Deficitul de vitamina B12 poate provoca ace în mâini sau picioare, dar consumul prea mult poate provoca, de asemenea, senzație de furnicături în mâini și picioare.

Potrivit NHS, dacă aveți o deficiență de vitamina B12, poate cauzată de o lipsă a vitaminei din dieta dumneavoastră, vi se pot prescrie comprimate de vitamina B12 pe care să le luați în fiecare zi între mese.

Anemia cu deficit de vitamina B12 este de obicei tratată cu injecții cu vitamina B12. Simptomele generale ale anemiei pot include oboseală extremă, senzație de leșin, piele palidă și tinitus, potrivit NHS.

Pierderea poftei de mâncare și pierderea în greutate pot indica, de asemenea, problema.

Dacă aveți anemie cauzată de o deficiență de vitamina B12, este posibil să aveți alte simptome, cum ar fi iritabilitatea și depresia, potrivit NHS.

Clinica Mayo notează: „Oamenii care urmează o dietă vegetariană sau vegană ar putea fi predispuși la deficiență, deoarece alimentele vegetale nu conțin vitamina B12.”

Adulții în vârstă și persoanele cu afecțiuni ale tractului digestiv care afectează absorbția nutrienților sunt, de asemenea, susceptibile la deficiența de vitamina B12.”

Atât deficitul de vitamina B12, cât și deficiența de folat sunt mai frecvente la persoanele în vârstă, afectând aproximativ una din 10 persoane cu vârsta de 75 sau peste și una din 20 de persoane cu vârsta cuprinsă între 65 și 74 de ani, spune NHS.

NHS avertizează: „Luarea de doze de acid folic mai mari de 1 mg poate masca simptomele deficienței de vitamina B12, care poate deteriora în cele din urmă sistemul nervos dacă nu este detectat și tratat”.

Recent Posts

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale și sănătatea inimii. Lidia Fecioru: „Dimineața și seara, 5 minute”

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale. Milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu hipertensiunea…

21 de minute ago

Ce trebuie să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Cum să depășești această experiență dificilă

Ce să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Un diagnostic de cancer este,…

51 de minute ago

Hipertensiunea arterială: complicații la nivel cardiovascular, al rinichilor și al creierului

Hipertensiunea arterială poate avea numeroase complicații asupra sănătății, afectând diverse organe și sisteme din corp.…

2 ore ago

Horoscop rune 20-26 mai. Mihai Voropchievici anunță schimbări importante: Să se pregătească! Încep o viață nouă

Horoscop rune. Săptămâna 20-26 se anunță a fi una plină de evenimente neașteptate, cu schimbări…

2 ore ago

Ce este acupunctura: cum funcționează și când e recomandată. Care sunt riscurile asociate

Acupunctura este o formă de medicină tradițională chineză care implică inserarea de ace subțiri în…

3 ore ago

Citeste si: