Categories: Ştiri sănătate

Lumea sportului, în stare de șoc! A fost diagnosticat cu leucemie

Din cuprinsul articolului

Americanul Greg LeMond, câștigător a două Campionate Mondiale și de trei ori campion al Turului Franței a dezvăluit că are leucemie.

„Vreau să comunic că am fost diagnosticat cu leucemie mielogenă cronică. Din fericire, este un tip de cancer care poate fi tratat și este un tip de leucemie care nu pune viața în pericol.

Trecusem de câteva săptămâni de oboseală care m-a determinat să fac un control care a inclus câteva analize de sânge. După o serie de analize și o biopsie de măduvă osoasă, care a fost finalizată săptămâna trecută, am primit diagnosticul meu oficial vinerea trecută«.

De acum, Lemond va începe săptămâna aceasta un protocol de chimioterapie cu medici de la Universitatea din Tennessee și va consulta o echipă de la Clinica Mayo.

„Nimeni nu vrea să audă cuvântul cancer, dar trebuie să recunosc că acum este o mare ușurare să știu de ce m-am simțit rău.

Medicii mei și cu mine am decis asupra unui curs de tratament care va începe săptămâna aceasta. Ar trebui să mă simt mai bine în câteva săptămâni și în viitorul apropiat viața mea se va schimba puțin și mi s-a spus că în câteva luni ar trebui să fiu în remisie”.

Leucemie mielogenă cronică (LMC)

Este un cancer care începe în măduva osoasă. Acesta este țesutul moale din interiorul oaselor care ajută la formarea tuturor celulelor sanguine.

LMC provoacă creșterea necontrolată a celulelor imature și mature care formează un anumit tip de globule albe numite celule mieloide. Celulele bolnave se acumulează în măduva osoasă și în sânge.

Cauze

Cauza LMC este legată de o anomalie cromozomială numită cromozom Philadelphia.

Expunerea la radiații poate crește riscul de apariție a LMC. Acest lucru poate fi de la tratamentele cu radiații utilizate în trecut pentru a trata cancerul tiroidian sau limfomul Hodgkin sau de la un dezastru nuclear.

Durează mulți ani ca leucemia să se dezvolte din expunerea la radiații. Majoritatea persoanelor care sunt tratate pentru cancer cu radiații nu fac leucemie. Majoritatea persoanelor cu LMC nu au fost expuse la radiații.

LMC apare cel mai frecvent la adulții de vârstă mijlocie și la copii, scrie Medline Plus.

 

Recent Posts

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

14 minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

44 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică