miercuri, iunie 29, 2022

Americanul Greg LeMond, câștigător a două Campionate Mondiale și de trei ori campion al Turului Franței a dezvăluit că are leucemie.

„Vreau să comunic că am fost diagnosticat cu leucemie mielogenă cronică. Din fericire, este un tip de cancer care poate fi tratat și este un tip de leucemie care nu pune viața în pericol.

Trecusem de câteva săptămâni de oboseală care m-a determinat să fac un control care a inclus câteva analize de sânge. După o serie de analize și o biopsie de măduvă osoasă, care a fost finalizată săptămâna trecută, am primit diagnosticul meu oficial vinerea trecută«.

Te-ar mai interesa: Pericolul HIV: În lipsa unui set de programe relev...

De acum, Lemond va începe săptămâna aceasta un protocol de chimioterapie cu medici de la Universitatea din Tennessee și va consulta o echipă de la Clinica Mayo.

„Nimeni nu vrea să audă cuvântul cancer, dar trebuie să recunosc că acum este o mare ușurare să știu de ce m-am simțit rău.

Medicii mei și cu mine am decis asupra unui curs de tratament care va începe săptămâna aceasta. Ar trebui să mă simt mai bine în câteva săptămâni și în viitorul apropiat viața mea se va schimba puțin și mi s-a spus că în câteva luni ar trebui să fiu în remisie”.


Leucemie mielogenă cronică (LMC)

Este un cancer care începe în măduva osoasă. Acesta este țesutul moale din interiorul oaselor care ajută la formarea tuturor celulelor sanguine.

Te-ar mai interesa: Medic: aceasta este cea mai întâlnită tulburare ca...

LMC provoacă creșterea necontrolată a celulelor imature și mature care formează un anumit tip de globule albe numite celule mieloide. Celulele bolnave se acumulează în măduva osoasă și în sânge.

Cauze

Cauza LMC este legată de o anomalie cromozomială numită cromozom Philadelphia.

Expunerea la radiații poate crește riscul de apariție a LMC. Acest lucru poate fi de la tratamentele cu radiații utilizate în trecut pentru a trata cancerul tiroidian sau limfomul Hodgkin sau de la un dezastru nuclear.

Te-ar mai interesa: Horoscop 29 iunie: Ce zodii au un final de lună de...

Durează mulți ani ca leucemia să se dezvolte din expunerea la radiații. Majoritatea persoanelor care sunt tratate pentru cancer cu radiații nu fac leucemie. Majoritatea persoanelor cu LMC nu au fost expuse la radiații.

LMC apare cel mai frecvent la adulții de vârstă mijlocie și la copii, scrie Medline Plus.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private