Categories: Ştiri sănătate

ATENȚIE PĂRINȚI! Mai multe dulciuri, printre care și celebrele ouă KINDER contaminate cu salmonella. Lista produselor contaminate

Agenția europeană de sănătate a anunțat miercuri că investighează zeci de cazuri raportate și suspectate de salmonella legate de consumul de ciocolată în cel puțin nouă țări, potrivit Reuters.

Grupul italian de produse de cofetărie Ferrero a rechemat miercuri mai multe loturi de ouă de ciocolată Kinder Surprise și alte produse de pe rafturile spaniole, după mișcări similare în Marea Britanie și Irlanda luni.

Ferrero a descris retragerile drept măsuri de  precauție și a declarat miercuri că niciun produs Kinder lansat pe piață nu a fost testat pozitiv pentru salmonella.

„Focarul este caracterizat de o proporție neobișnuit de mare de copii spitalizați, unii dintre ei având simptome clinice severe, cum ar fi diaree cu sânge”, a declarat Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Potrivit Reuters, Agenția Europeană de Sănătate nu a menționat Ferrero sau orice altă companie într-o declarație, dar a avertizat miercuri că situațiile raportate au fost în principal în rândul copiilor cu vârsta sub 10 ani.

Agenția a precizat ulterior că au fost implicate ouăle de ciocolată Kinder, dar nu a precizat dacă problema se referă exclusiv la aceste produse.

Pe site-ul ANSVSA a apărut un comunnicat oficial prin care se anunță că Auchan retrage de la raft mai multe sortimente aparținând brand-ului Ferrero.

„Compania Ferrero a inițiat procedura de rechemare a mai multor produse. Ciocolata este retrasă din magazinele Auchan din cauza suspiciunii de contaminare cu salmonella.

ANSVSA precizează că, potrivit companiei Ferrero, numai produsele enumerate pe site pot fi afectate. Este vorbe despre anumite produse Kinder Surprise, Kinder Schoko-Bons, Kinder mini ouă, Kinder Happy Moments și Kinder Mix.

Persoanele care au achiziționat produsele detaliate AICI sunt rugate să nu îl consume și să îl returneze la Serviciul Client, urmând să li se returneze contravaloarea acestuia”, arată sursa citată.

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

6 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

36 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică