joi, mai 19, 2022

Agenția europeană de sănătate a anunțat miercuri că investighează zeci de cazuri raportate și suspectate de salmonella legate de consumul de ciocolată în cel puțin nouă țări, potrivit Reuters.

Grupul italian de produse de cofetărie Ferrero a rechemat miercuri mai multe loturi de ouă de ciocolată Kinder Surprise și alte produse de pe rafturile spaniole, după mișcări similare în Marea Britanie și Irlanda luni.

Te-ar mai interesa: Horoscop 19 mai 2022. Daniela Simulescu: Ne vom gă...

Ferrero a descris retragerile drept măsuri de  precauție și a declarat miercuri că niciun produs Kinder lansat pe piață nu a fost testat pozitiv pentru salmonella.

„Focarul este caracterizat de o proporție neobișnuit de mare de copii spitalizați, unii dintre ei având simptome clinice severe, cum ar fi diaree cu sânge”, a declarat Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Potrivit Reuters, Agenția Europeană de Sănătate nu a menționat Ferrero sau orice altă companie într-o declarație, dar a avertizat miercuri că situațiile raportate au fost în principal în rândul copiilor cu vârsta sub 10 ani.

Te-ar mai interesa: Semnele bolii Alzheimer și ale altor afecțiuni neu...

Agenția a precizat ulterior că au fost implicate ouăle de ciocolată Kinder, dar nu a precizat dacă problema se referă exclusiv la aceste produse.

Pe site-ul ANSVSA a apărut un comunnicat oficial prin care se anunță că Auchan retrage de la raft mai multe sortimente aparținând brand-ului Ferrero.

„Compania Ferrero a inițiat procedura de rechemare a mai multor produse. Ciocolata este retrasă din magazinele Auchan din cauza suspiciunii de contaminare cu salmonella.

Te-ar mai interesa: Este obligatoriu să mănânci acest aliment. Nici nu...

ANSVSA precizează că, potrivit companiei Ferrero, numai produsele enumerate pe site pot fi afectate. Este vorbe despre anumite produse Kinder Surprise, Kinder Schoko-Bons, Kinder mini ouă, Kinder Happy Moments și Kinder Mix.

Persoanele care au achiziționat produsele detaliate AICI sunt rugate să nu îl consume și să îl returneze la Serviciul Client, urmând să li se returneze contravaloarea acestuia”, arată sursa citată.

Te-ar mai interesa: 4 tipuri de alimente pentru susținerea memoriei...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private