Categories: Ştiri sănătate

Mai multe fiole care conțin un drog extrem de periculos, au dispărut din stocurile Spitalului Județean Brașov/ Anchetă DIICOT

Mai multe comprimate de opioide au dispărut de la Spitalul Județean Brașov, iar reprezentanții instituției au sesizat poliția. Substanța furată este fentanilul, care este cunoscut în prezent ca fiind cel mai puternic analgezic , făcând parte din categoria drogurilor de mare risc.

Fentanilul este o substanță opioidă cu o putere analgezică de aproximativ 80 de ori mai puternică decât morfina. Este disponibil sub diferite forme medicamentoase și este utilizat în procedurile chirurgicale și pentru a trata durerea episodică intensă la adulții bolnavi de cancer.

Efectele fentanilului sunt similare cu cele ale heroinei, cu excepția faptului că fentanilul poate fi de sute de ori mai puternic, putând duce la supradozaj.

O anchetă este în curs de desfășurare la Brașov, iar autoritățile nu au făcut publice, deocamdată, informații suplimentare cu privire la modul în care dozele de fentanil ar fi putut fi furate din spital.

„Există această suspiciune, a fost contactată poliţia ieri (marţi – n.r.), se fac cercetări în acest caz”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov, Emil Mailat, pentru News.ro.

Subtanța are un efect psihotrop puternic

Acesta a precizat că a fost anunţat pe cale ierarhică, de către reprezentantul Secţiei de anestezie-terapie intensivă despre faptul că substanţa cu puternic efect psihotrop a dispărut dintr-un spaţiu special amenajat, conform legislaţiei, pentru substanţele stupefiante.

„Se pare că ar fi 10 fiole dar deocamdată se fac cercetări. Am fost anunţat cale ierarhică, de către reprezentantul secţiei de ATI şi mai departe a făcut plângere”, a precizat managerul unităţii sanitare.

Pentru că este vorba de substanțe de mare risc, ancheta a fost preluată de DIICOT. Reprezentanții DIICOT au confirmat că au început o anchetă în urma dispariției celor zece fiole de Fentanil, însă, deoarece investigațiile sunt în stadiu incipient, au refuzat să facă alte comentarii.

0800870070, telefonul special pentru persoanele care au nevoie de ajutor în lupta cu drogurile

Cei care au nevoie de ajutor în lupta cu drogurile pot apela Tel-Verde 0800870070. Vor răspunde specialiști ai Agenției Naționale Antidrog care pot furniza informații despre tratament și centre medicale unde se pot trata.

Recent Posts

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

18 minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

47 de minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

o oră ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică