Categories: Ştiri sănătate

Sondaj internațional. Mai puțin de jumătate dintre repondenți doresc în prezent să primească un vaccin COVID-19

Sondaj internațional. Mai puțin de jumătate dintre repondenți doresc în prezent să primească un vaccin COVID-19.

Un nou raport privind atitudinile publicului față de vaccinurile împotriva coronavirusului a arătat că aproximativ jumătate dintre cei chestionați (51%) ar putea fi dispuși să se vaccineze anul viitor, potrivit ddw-online.com.

Rezultatele unui sondaj efectuat pe 13.500 de persoane din 15 țări sugerează că foarte puțini ar fi dispuși dacă un vaccin ar deveni disponibil imediat. Doar patru din zece respondenți (41%) au declarat că ar accepta să fie vaccinați în momentul sondajului. Sondajul a fost efectuat în perioada 11-24 noiembrie, înainte de aprobarea recentă a Regatului Unit pentru vaccinul coronavirus Pfizer/BioNTech.

Datele de la Institutul de inovare globală în sănătate de la Imperial College London și YouGov evidențiază, de asemenea, diferențe majore de atitudine între țări. Dintre toate țările chestionate, oamenii din Marea Britanie au arătat cea mai mare disponibilitate, aproximativ doi din trei (65%) fiind de acord că vor fi dispuși să facă un vaccin în 2021, urmat de Danemarca și Australia.

În schimb, francezii erau cei mai puțin dispuși să se vaccineze, doar o treime spunând că vor lua un vaccin anul viitor (35%) sau un sfert în momentul sondajului (25%). De asemenea, Franța a avut cea mai mare proporție de oameni care au declarat că nu sunt dispuși să se vaccineze, peste jumătate (56%) răspunzând că nu sunt dispuși să se vaccineze imediat.

Sondaj internațional. E nevoie de campanii de informare privind vaccinurile

Raportul a dezvăluit, de asemenea, preocupări de siguranță frecvent întâlnite în rândul publicului. Peste jumătate dintre repondenții la nivel mondial (54%) erau îngrijorați de posibilele efecte secundare, persoanele din Franța și Spania arătând cea mai mare îngrijorare (66%, 67%), în timp ce cei din Marea Britanie și Danemarca aveau cea mai mică îngrijorare (31%, 29 %).

Aceste descoperiri evidențiază o oportunitate pentru guverne de a concepe campanii de informare privind vaccinurile și strategii de lansare care pot ajuta la informarea și liniștirea publicului și la sporirea dorinței lor de a participa la programele de vaccinare, spun autorii.

„Vaccinurile sunt intervenții extrem de sigure și oferă cea mai bună speranță pentru controlul pandemiei și revenirea la viața normală. Dar ele își vor arăta eficiența în privința acestui virus numai dacă publicul le acceptă și este dispus să le primească.

După cum demonstrează acest raport, trebuie depuse mai multe lucruri pentru a construi încrederea publicului în ceea ce privește vaccinurile împotriva coronavirusului. Astfel încât campaniile de imunizare din întreaga lume să poată avea un impact semnificativ asupra reducerii virusului”, a declarat profesorul Ara Darzi, codirector al Institutului Imperial al Inovării Sănătății Globale.

Franța și Spania au avut cea mai mică încredere în vaccinurile anti-covid

Rezultatele acestui ultim sondaj au constatat, de asemenea, diferențe între credințele respondenților conform cărora autoritățile din domeniul sănătății din țara lor vor putea furniza un vaccin eficient împotriva coronavirusului.

În general, aproximativ jumătate (51%) au declarat că sunt de acord că guvernul lor va oferi unul. Cea mai mare încredere au arătat-o repondenții din Singapore, Danemarca și Australia (63%, 63%, 60%). În timp ce Franța și Spania au avut cea mai mică încredere, în jur de un sfert (27%) fiind de acord că țara lor poate livra una.

Proporții mari de oameni par, de asemenea, indecise cu privire la faptul dacă vaccinurile le vor oferi protecție completă împotriva COVID-19 (40%), Sau le vor împiedica să răspândească virusul (40%).

Recent Posts

Pensia privată: Informatii ulile despre banii românilor de la bătrânețe

Sistemul de pensii private din România a fost introdus în 2008, odată cu crearea Pilonului…

4 minute ago

Sfârșitul lumii este aproape: O clarvăzătoare a dezvăluit data exactă a Apocalipsei și detalii terifiante despre ” Antihrist”

Mhoni Vidente a generat agitație pe rețelele de socializare cu ultima sa predicție despre sfârșitul…

34 de minute ago

Oamenii de știință: acest obicei din copilărie crește riscul de demență

Un obicei din copilărie este asociat cu un risc crescut de a dezvolta demență mai…

o oră ago

Băutura cu calciu, magneziu și potasiu care ajută la ameliorarea „tuturor durerilor” din organism

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a arătat că o alimentație sănătoasă și…

2 ore ago

Previziunea lui Carmen Harra pentru Florin Piersic: El este codificat cu cifra 11

Carmen Harra și-a exprimat în mod public sprijinul pentru Florin Piersic. Deși marele actor este…

2 ore ago

Citeste si: