Categories: Stil de viaţă

Mananci in timp ce lucrezi? Iata de ce specialistii atentioneaza ca poate fi o mare greseala

Mananci in timp ce lucrezi? Uiti sau preferi sa nu-ti iei pauza de pranz pentru a rezolva mai multe lucruri? Acest obicei, pe termen lung, iti poate crea probleme serioase, din mai multe puncte de vedere.

Nutritionistii spun ca pauza de masa este extrem de importanta, cu atat mai mult cand ai un program extrem de aglomerat. Daca esti mereu stresata, poti profita de ritualul pranzului pentru a te relaxa si pentru a castiga un plus de energie.

Importanta pauzei de masa: 3 motive pentru care sa nu o omiti!

Cand nu esti atenta la ce mananci, risti sa mananci prea mult

Cu siguranta ti s-a intamplat sa mananci dintr-un bol mare cu paste sau cu salata, in timp ce te uiti la un video pe YouTube sau citesti o prezentare Powerpoint. Chiar daca pare ca esti eficienta si „impusti doi iepuri dintr-o lovitura”, de fapt, acest obicei poate duce la excese alimentare si crestere in greutate.

Cand esti atenta la altceva in afara de mancare, nu iti mai dai seama cand se instaleaza senzatia de satietate. Astfel, continui sa mananci pana in punctul in care simti ca ai exagerat. Atunci, deja te vei simti grea, balonata sau vei avea senzatia de greata.

De aceea, nutritionistii recomanda sa iti portionezi de la inceput manarea si sa nu folosesti un recipient mare, cu gandul ca te vei opri cand te saturi. De asemenea, incearca sa te ridici de pe scaun la pranz si sa mananci in alta camera. Lasa laptopul si telefonul la birou!

Cand mananci la birou, nu te bucuri cu adevarat de mancare

Ti-ai comandat pastele tale preferate sau ti-ai gatit o supa crema delicioasa, insa le-ai mancat pe repede inainte, citind e-mailuri. Drept urmare, nu te-ai bucurat deloc de aromele din farfurie, iar pranzul a fost doar o potolire a foamei, nicidecum o experienta culinara placuta.

CITESTE CONTINUAREA…

Recent Posts

Semnal de alarmă tras de medicii dermatologi: numărul bolnavilor de cancer de piele este în creştere

Medicii dermatologi atrag atenția că din cauza modificărilor climatice, expunerea excesivă la soare și pandemia,…

18 minute ago

Alina Bădic, previziuni pentru săptămâna 12- 18 mai. „O perioadă plină de încercări”. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

Pentru săptămâna 12-18 mai, Alina Bădic vine cu vești minunate pentru Berbeci și Fecioare, care…

48 de minute ago

Ce pensie și indemnizație primește un erou al Revoluției din 1989. Peste 12.800 de români încasează o indemnizație specială

Zilele acestea, Casa Națională de Pensii Publice a oferit informații cu privire la pensia primită…

o oră ago

Colțul de Rai din România desemnat „Destinația turistică a anului 2024”

Dino Parc Râșnov, Castelul Bran, Cetățile dacice din Munții Orăștiei sau Ținutul Mănăstirilor Bucovina se…

2 ore ago

Simptomele colesterolului ridicat la femeile de 40 de ani: Top 7 semne neobișnuite de niveluri ridicate de LDL pe mâini și degete

Impactul pe scară largă al colesterolului ridicat asupra femeilor după 40 de ani  nu este,…

2 ore ago

Citeste si: