marți, septembrie 28, 2021

Mananci in timp ce lucrezi? Uiti sau preferi sa nu-ti iei pauza de pranz pentru a rezolva mai multe lucruri? Acest obicei, pe termen lung, iti poate crea probleme serioase, din mai multe puncte de vedere.

Nutritionistii spun ca pauza de masa este extrem de importanta, cu atat mai mult cand ai un program extrem de aglomerat. Daca esti mereu stresata, poti profita de ritualul pranzului pentru a te relaxa si pentru a castiga un plus de energie.

Importanta pauzei de masa: 3 motive pentru care sa nu o omiti!

Cand nu esti atenta la ce mananci, risti sa mananci prea mult

Cu siguranta ti s-a intamplat sa mananci dintr-un bol mare cu paste sau cu salata, in timp ce te uiti la un video pe YouTube sau citesti o prezentare Powerpoint. Chiar daca pare ca esti eficienta si „impusti doi iepuri

dintr-o lovitura”, de fapt, acest obicei poate duce la excese alimentare si crestere in greutate.

Cand esti atenta la altceva in afara de mancare, nu iti mai dai seama cand se instaleaza senzatia de satietate. Astfel, continui sa mananci pana in punctul in care simti ca ai exagerat. Atunci, deja te vei simti grea, balonata sau vei avea senzatia de greata.

De aceea, nutritionistii recomanda sa iti portionezi de la inceput manarea si sa nu folosesti un recipient mare, cu gandul ca te vei opri cand te saturi. De asemenea, incearca sa te ridici de pe scaun la pranz si sa mananci in alta camera.

Lasa laptopul si telefonul la birou!

Cand mananci la birou, nu te bucuri cu adevarat de mancare

Ti-ai comandat pastele tale preferate sau ti-ai gatit o supa crema delicioasa, insa le-ai mancat pe repede inainte, citind e-mailuri. Drept urmare, nu te-ai bucurat deloc de aromele din farfurie, iar pranzul a fost doar o potolire a foamei, nicidecum o experienta culinara placuta.

CITESTE CONTINUAREA…

Ultimele stiri