Categories: Stil de viaţă

Mâncare de post: Ciorbă falsă de burtă cu ciuperci

Mâncare de post. Rețeta pentru ciorba falsă de burtă cu ciuperci pleurotus este recomandată persoanelor care țin post în săptămâna Mare, dar și pentru cei care nu țin post. Rețeta se gătește în aproximativ 30 de minute. Mulți vor îndrăgi și această variantă.

E bine de știut că la această rețetă se pot folosi, pe lângă ciupercile pleurotus și cele champignon sau chiar cele la conservă. Cu toate acestea, cele proaspete sunt cele recomandate, deoarece astfel preparatul va avea o aromă mai intensă.

Sursă foto: Poftă bună

Ingrediente pentru ciorba falsă de burtă:

  • 500 g ciuperci;
  • un morcov mare;
  • o ceapă mare;
  • 300 g smântâna;
  • două linguri de ulei;
  • sare, piper;
  • jumătate de ardei gras roșu;
    oțet, doi-trei căței de usturoi și apă caldă.

Pași simpli pentru a prepara ciorba falsă de burtă:

În primul rând se pune uleiul într-o oală, apoi se adaugă ceapa și se călește puțin. Se adaugă morcovul, ce trebuie dat pe răzătoarea mică. Ele nu trebuie prăjite foarte mult, ci doar rumenite pentru a da culoare ciorbei.

Se adaugă 1 litru de apă fierbinte și ardeiul gras tăiat cubulețe. Acesta se va adăuga apoi, pentru a nu da culoare roșie preparatului. Pentru un plus de gust, bucătarii recomandă să se pună în supă o crenguță de cimbru proaspăt, frunze de dafin, câțiva căței de usturoi și o roșie. Aceste ingrediente înlocuiesc vegeta. Apoi se lasă să fiarbă timp de 10 minute, până dă în clocot.

Într-un bol se pune smântână vegetală, împreună cu sarea și se amestecă. Se lasă deoparte.

După ce ciorba a fiert, adăugăm ciupercile tăiate fâșii. Se mai adaugă apă fierbinte, să avem patru litri de ciorbă în total. Ulterior se lasă din nou să fiarbă, aproximativ 10 minute.

Pentru cei care nu țin post, în supă se adaugă trei gălbenușuri amestecate cu smântâna, iar apoi în același bol se pune puțină ciorbă, astfel încât temperatura lor să fie uniformă. Ulterior se adaugă în ciorbă, după care se pune oțet. Se adaugă sare și piper după gust și se mai lasă puțin la fiert, dar se ia de pe foc înainte de a da în clocot.

Ciorba falsă de burtă cu ciuperci pleurotus se servește fierbinte, alături de smântână sau ardei iute, potrivit pofta-buna.com.

Recent Posts

Suntem din ce în ce mai nefericiți la locul de muncă. Tot mai mulți români se plâng de epuizare și stres

Suntem nefericiţi și neîmpliniți la locul de muncă! Cel puţin aceasta este concluzia la care…

4 minute ago

Vestea așteptată de toți pensionarii. CNPP a stabilit modelul OFICIAL al deciziei de recalculare

Modelul deciziei de calcul a pensiilor emis de CNPP. Din septembrie 2024, pensiile stabilite pe…

35 de minute ago

Alertă ANM: România, lovită de un nou ciclon. Sfârșit de lună cu ploi zilnice. Când se încălzește vremea

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în următoarele 2-3 zile vom avea parte de vreme…

2 ore ago

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat, spun oamenii de știință

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat. Noi cercetări…

2 ore ago

Apar semafoarele cu patru culori: roșu, galben, verde și alb. Care este explicația

Nu peste mult timp am putea avea semafoare cu patru culori: roșu, galben, verde și…

3 ore ago

Citeste si: