Sari la conținut

Mâncare de post: Ciorbă falsă de burtă cu ciuperci  

ciorbă
Sursă foto: Playtech
Ciorba de ciuperci

Mâncare de post. Rețeta pentru ciorba falsă de burtă cu ciuperci pleurotus este recomandată persoanelor care țin post în săptămâna Mare, dar și pentru cei care nu țin post. Rețeta se gătește în aproximativ 30 de minute. Mulți vor îndrăgi și această variantă.

E bine de știut că la această rețetă se pot folosi, pe lângă ciupercile pleurotus și cele champignon sau chiar cele la conservă. Cu toate acestea, cele proaspete sunt cele recomandate, deoarece astfel preparatul va avea o aromă mai intensă.

Ciorba de post
Sursă foto: Poftă bună

Ingrediente pentru ciorba falsă de burtă:

  • 500 g ciuperci;
  • un morcov mare;
  • o ceapă mare;
  • 300 g smântâna;
  • două linguri de ulei;
  • sare, piper;
  • jumătate de ardei gras roșu;
    oțet, doi-trei căței de usturoi și apă caldă.

Pași simpli pentru a prepara ciorba falsă de burtă:

În primul rând se pune uleiul într-o oală, apoi se adaugă ceapa și se călește puțin. Se adaugă morcovul, ce trebuie dat pe răzătoarea mică. Ele nu trebuie prăjite foarte mult, ci doar rumenite pentru a da culoare ciorbei.

Se adaugă 1 litru de apă fierbinte și ardeiul gras tăiat cubulețe. Acesta se va adăuga apoi, pentru a nu da culoare roșie preparatului. Pentru un plus de gust, bucătarii recomandă să se pună în supă o crenguță de cimbru proaspăt, frunze de dafin, câțiva căței de usturoi și o roșie. Aceste ingrediente înlocuiesc vegeta. Apoi se lasă să fiarbă timp de 10 minute, până dă în clocot.

Într-un bol se pune smântână vegetală, împreună cu sarea și se amestecă. Se lasă deoparte.

După ce ciorba a fiert, adăugăm ciupercile tăiate fâșii. Se mai adaugă apă fierbinte, să avem patru litri de ciorbă în total. Ulterior se lasă din nou să fiarbă, aproximativ 10 minute.

Pentru cei care nu țin post, în supă se adaugă trei gălbenușuri amestecate cu smântâna, iar apoi în același bol se pune puțină ciorbă, astfel încât temperatura lor să fie uniformă. Ulterior se adaugă în ciorbă, după care se pune oțet. Se adaugă sare și piper după gust și se mai lasă puțin la fiert, dar se ia de pe foc înainte de a da în clocot.

Ciorba falsă de burtă cu ciuperci pleurotus se servește fierbinte, alături de smântână sau ardei iute, potrivit pofta-buna.com.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel