Categories: Ştiri sănătate

Mare atenție! Obezitatea, boala secolului. Ce legătură este între această boală și Alzheimer

Mare atenție! Obezitatea este o boală, care duce la o perturbare a întregului metabolism și are o legătură directă legată de modul în care avem grijă de mintea și de corpul nostru.

Pe lângă diverse probleme, precum durerile articulare, nivelurile ridicate de zahăr din sânge, probleme hepatice și intestinale, obezitatea poate favoriza anomalii cum ar fi bolile neurodegenerative.

Obezitatea, boala secolului. Ce legătură este între această boală și Alzheimer

Oamenii de știință au observat consecințele obezității la nivel neuronal și au reușit să le compare cu anomaliile din creierul persoanelor cu boala Alzheimer.

Obezitatea este o boală, care duce la o perturbare a întregului metabolism, ceea ce, la rândul său, duce la dezvoltarea sau apariția diabetului de tip 2 sau a hipertensiunii arteriale.

Această boală poate avea consecințe și asupra sferelor respiratorie, cardiacă și intestinală. Acum, oamenii de știință au descoperit că aceasta este responsabilă și de anomalii cerebrale și de cogniție.

Studiul realizat de neurologii de la Universitatea McGill din Montreal a avansat o ipoteză pentru a explica legătura dintre obezitate și declinul cognitiv. Linia de gândire și comparația se bazează pe observarea unor similitudini cu daunele și declinul cauzate de boala Alzheimer.

Aceștia au cartografiat patru grupuri de creiere, cu patru grupuri diferite de voluntari: un grup de persoane obeze, altele cu o greutate medie, persoane cu Alzheimer și un ultim grup fără probleme cognitive. Apoi, asemănările au devenit evidente.

Cum se caracterizează această similitudine?

În primul rând, au observat o subțiere a materiei cenușii la persoanele obeze, care era prezentă și la pacienții cu Alzheimer. Nu au fost observate alte caracteristici, cum ar fi o prezență ridicată a plăcii senile și a agregatelor proteice TAU, care sunt comune în cazul bolii Alzheimer.

Așadar, ambele boli își păstrează specificul, dar cercetătorii concluzionează că obezitatea este un factor de risc pentru apariția bolii Alzheimer.

„Rezultatele noastre evidențiază importanța reducerii greutății persoanelor obeze la mijlocul vieții pentru a reduce riscul ulterior de neurodegenerare și demență”, conchide Filip Morys, cercetător în cadrul laboratorului de neurologie de la McGill.

Obezitatea dezechilibrează hormonii, iar excesul de estrogen se face vinovat de căderea părului. Dacă tiroida este hipoactivă, atunci poate duce la creșterea în greutate și la căderea părului.

De aceea, experții susțin că femeile în vârstă de 30 de ani ar trebui să fie foarte atente la nivelul tiroidei.

Ce împiedică circulația sângelui


Obezitatea provoacă diabet, care, la rândul său, duce aproape sigur la căderea părului. Nivelul crescut de zahăr din sânge împiedică circulația sângelui și astfel părul nu mai este hrănit.

Asta duce la perturbarea funcției de creștere a părului și, prin urmare, provoacă fragilitatea firelor de păr.

Boli de inimă pot duce la căderea părului. Numeroase studii au demonstrat că bolile de inimă pot duce la căderea părului, iar obezitatea cauzează boli de inimă.

O inimă slabă și o circulație slabă limitează alimentarea cu sânge a foliculilor, împiedicând capacitatea lor de a face părul să crească.

Pierderea în greutate nu este singura soluție
În consecință, în cele mai multe cazuri, obezitatea este diagnosticată dretpt cauza căderii părului. Pierderea în greutate nu este singura soluție.

Trebuie să avem un stil de viață sănătos, iar acesta include mai ales o dietă bogată în fructe și legume, dar și exerciții fizice. Mișcarea îmbunătățește circulația sângelui la nivelul scalpului și menține foliculii sănătoși, potrivit Timesnow News.

Recent Posts

O conversație banală cu fiica lui i-a distrus căsnicia

Căsnicie distrusă după dezvăluirea unui secret teribil. Un bărbat a avut parte de o surpriză…

13 minute ago

Ce sume se dau și ce acte sunt necesare pentru pensia pe caz de boală

În România, conform legislației muncii și noii legi a pensiilor, anumite categorii de români vor…

43 de minute ago

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

13 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

13 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

14 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

14 ore ago

Citeste si: