Sari la conținut

Premieră tristă. A fost consemnat primul caz de Alzheimer la un pacient de DOAR 19 ani: nu-și mai amintea dacă mâncase sau nu

boala alzheimer
Sursă foto: Pixabay
Studiu surprinzător despre cauza bolii Alzheimer și a demenței

Alzheimer este o boală neurodegenerativă cronică cu debut lent și pierderea treptată a cunoașterii, memoriei și vorbirii și o creștere a tulburărilor mentale în timp, ducând în cele din urmă la incapacitatea de a avea grijă de sine.

În prezent, este dificil de tratat boala. Și, din păcate, boala Alzheimer nu este o maladie care apare doar la adulţi sau la persoanele în vârstă.

Ca o premieră în acest domeniu, tristă ce-i drept, a fost consemnat primul caz de Alzheimer la un adolescent în vârstă de 19 ani, din China.

Primul caz de Alzheimer la un pacient de DOAR 19 ani

Potrivit cercetătorilor de la Centrul de Inovare pentru Tulburări Neurologice dintr-un spital din Beijing, tânărul a început să aibă probleme de memorie şi dificultăţi de concentrare în timpul studiilor de la vârsta de 17 ani.

Doar un an mai târziu, tânărul era deja afectat de o pierdere semnificativă a memoriei recente. Boala îl împiedica să-şi amintească evenimente din ziua precedentă sau unde îşi punea lucrurile, potrivit globaltimes.cn.

Capacitatea de lectură a fost afectată şi reacţiile tânărului au început să fie tot mai lente.

Potrivit experţilor chinezi, tânărul de 19 ani nu mai putea să-şi amintească dacă mâncase sau nu şi, din cauza deteriorării capacităţii sale cognitive, a fost nevoit să renunţe la şcoală.

Jia Jianping, care a condus studiul, a precizat că în familia tânărului nu existau cazuri de Alzheimer.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel