Mărturiile cutremurătoare ale unui supraviețuitor ATI Covid. „Nu voi mai fi niciodată același. Nu vă jucați cu ruleta SARS-CoV-2”

Mărturiile cutremurătoare ale unui supraviețuitor ATI Covid. „Nu voi mai fi niciodată același. Nu vă jucați cu ruleta SARS-CoV-2”.

În urmă cu un an, Gabriel Toma, un fost baschetbalist de performanță, în vârstă de 55 de ani, a fost internat în spital timp de 32 de zile. Dintre acestea, 18 la Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași și 14 la Spitalul Modular COVID Leţcani, la ATI.

Cu toate că mai avea doar 2,5% șanse de supraviețuire, Gabriel Toma a învins virusul care între timp a devenit și mai agresiv. La vremea internării în spital, Gabriel Toma cântărea aproximativ 127 de kilograme, la o înălțime de 1,96 metri, iar o lună de spitalizare l-a transformat total, făcându-l să slăbească 25 de kilograme.

La un an după ce s-a vindecat, sportivul a povestit cum arată viața sa, după ce a trecut pe lângă moarte.

Mărturiile cutremurătoare ale unui supraviețuitor ATI Covid: „Vaccinați-vă, vaccinați-vă, vaccinați-vă!”

„A trecut un an… A trecut un an de la sarabanda bradicardie, resuscitare, intubare, detubare, resuscitare… Apoi iar intubare, detubare, resuscitare… Cu alte cuvinte, mai simplu, în ziua de 19 noiembrie 2020, m-am născut de trei ori, a doua oară…

Eram bolnav de Covid-19, internat la Terapie Intensivă Lețcani, secția mobilă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfînta Parascheva” din Iași.

Acum, după doi ani de la debutul pandemiei, Merck a scos Molnupiravir, medicament antiviral împotriva virusului SARS-CoV-2. Deja utilizat în Marea Britanie, din 4 noiembrie, recomandat în UE de EMA pentru cazurile critice de Covid-19. Pfizer, marțea ce a trecut, a anunțat și un antiviral Covid-19, Paxlovid. Se pare că se va termina pandemia.

După un an de la a doua mea naștere încă îmi caut sănătatea… Accident vascular ocular; un epdisod de fibrilații paroxistice; dureri în membrele inferioare, musculatură, articulații și oase; port ochelari… Fac fizioterapie de trei ori pe săptămînă câte un ceas pentru a-mi reveni la forma fizică normală pentru un fost sportiv de performanță.

Mă lupt cu o neuropatie cauzată de un diabet care a explodat în tipul internării, acum fiind insulino-dependent.

Toate acestea din cauza unui virus, SARS-CoV-2, care nu este sub nici o formă o simplă răceală.

Cu tot progresul medicinei, cu apariția medicamentelor dedicate acestui virus, tot vaccinul rămâne principala modalitate de a lupta împotriva virusului… Vaccinat în 8 martie 2021, rapel în 29 martie 2021, booster în 8 octombrie 2021. Acum cîteva săptămâni am stat cinci zile, câte șase ceasuri pe zi în același birou cu un coleg care strănuta, tușea și s-a dovedit peste week-end că avea Covid-19. Nu m-am molipsit…

Vaccinați-vă, vaccinați-vă, vaccinați-vă! Sunt un fost sportiv de performanță, cu un fizic pe măsură, care cu greu a făcut față acestei boli. Nu vă doresc să treceți prin ceea ce am trecut eu… Nu voi mai fi același niciodată, mă bucur că trăiesc, nu vă jucați viața la ruleta SARS-CoV-2…

Ca peste tot la jocurile de noroc, „casa” este făcută să cîștige mereu. Asta înseamnă moarte pentru voi…”, este mesajul transmis de Gabriel Toma pe pagina oficială de Facebook RO Vaccinare.

 

Recent Posts

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

24 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

53 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

o oră ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică