Sari la conținut

Mărturiile cutremurătoare ale unui supraviețuitor ATI Covid. „Nu voi mai fi niciodată același. Nu vă jucați cu ruleta SARS-CoV-2”

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Mărturiile cutremurătoare ale unui supraviețuitor ATI Covid. „Nu voi mai fi niciodată același. Nu vă jucați cu ruleta SARS-CoV-2”.

În urmă cu un an, Gabriel Toma, un fost baschetbalist de performanță, în vârstă de 55 de ani, a fost internat în spital timp de 32 de zile. Dintre acestea, 18 la Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași și 14 la Spitalul Modular COVID Leţcani, la ATI.

Cu toate că mai avea doar 2,5% șanse de supraviețuire, Gabriel Toma a învins virusul care între timp a devenit și mai agresiv. La vremea internării în spital, Gabriel Toma cântărea aproximativ 127 de kilograme, la o înălțime de 1,96 metri, iar o lună de spitalizare l-a transformat total, făcându-l să slăbească 25 de kilograme.

La un an după ce s-a vindecat, sportivul a povestit cum arată viața sa, după ce a trecut pe lângă moarte.

Mărturiile cutremurătoare ale unui supraviețuitor ATI Covid: „Vaccinați-vă, vaccinați-vă, vaccinați-vă!”

„A trecut un an… A trecut un an de la sarabanda bradicardie, resuscitare, intubare, detubare, resuscitare… Apoi iar intubare, detubare, resuscitare… Cu alte cuvinte, mai simplu, în ziua de 19 noiembrie 2020, m-am născut de trei ori, a doua oară…

Eram bolnav de Covid-19, internat la Terapie Intensivă Lețcani, secția mobilă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfînta Parascheva” din Iași.

Acum, după doi ani de la debutul pandemiei, Merck a scos Molnupiravir, medicament antiviral împotriva virusului SARS-CoV-2. Deja utilizat în Marea Britanie, din 4 noiembrie, recomandat în UE de EMA pentru cazurile critice de Covid-19. Pfizer, marțea ce a trecut, a anunțat și un antiviral Covid-19, Paxlovid. Se pare că se va termina pandemia.

După un an de la a doua mea naștere încă îmi caut sănătatea… Accident vascular ocular; un epdisod de fibrilații paroxistice; dureri în membrele inferioare, musculatură, articulații și oase; port ochelari… Fac fizioterapie de trei ori pe săptămînă câte un ceas pentru a-mi reveni la forma fizică normală pentru un fost sportiv de performanță.

Mă lupt cu o neuropatie cauzată de un diabet care a explodat în tipul internării, acum fiind insulino-dependent.

Toate acestea din cauza unui virus, SARS-CoV-2, care nu este sub nici o formă o simplă răceală.

Cu tot progresul medicinei, cu apariția medicamentelor dedicate acestui virus, tot vaccinul rămâne principala modalitate de a lupta împotriva virusului… Vaccinat în 8 martie 2021, rapel în 29 martie 2021, booster în 8 octombrie 2021. Acum cîteva săptămâni am stat cinci zile, câte șase ceasuri pe zi în același birou cu un coleg care strănuta, tușea și s-a dovedit peste week-end că avea Covid-19. Nu m-am molipsit…

Vaccinați-vă, vaccinați-vă, vaccinați-vă! Sunt un fost sportiv de performanță, cu un fizic pe măsură, care cu greu a făcut față acestei boli. Nu vă doresc să treceți prin ceea ce am trecut eu… Nu voi mai fi același niciodată, mă bucur că trăiesc, nu vă jucați viața la ruleta SARS-CoV-2…

Ca peste tot la jocurile de noroc, „casa” este făcută să cîștige mereu. Asta înseamnă moarte pentru voi…”, este mesajul transmis de Gabriel Toma pe pagina oficială de Facebook RO Vaccinare.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: