Categories: Ştiri sănătate

Măsuri diferite pentru persoanele vaccinate, față de cele care nu s-au vaccinat. Este permisă deplasarea pe timp de noapte?

În timp ce varianta Delta se răspândește într-un ritm accelerat, autoritățile au implementat o serie de măsuri care să limiteze transmiterea în colectivitate. Cu toate acestea, persoanele vaccinate nu vor avea parte de aceleași reguli. 

Persoanele vaccinate, se pare, vor putea să se deplaseze pe timpul niopții, spre deosebire de persoanele nevaccinate. De asemenea, românii care s-au imunizat vor beneficia și de alte libertăți. În funcție de rata de infectare, românii vor fi supuși unor măsuri anti-COVID.

Măsuri diferite pentru persoanele vaccinate

Pentru prima dată de la începutul pandemiei, autoritățile au stabilit măsuri diferite pentru persoanele imunizate față de cele care nu s-au vaccinat. Astfel, persoanele vaccinate se pot deplasa fără restricții în localitățile carantinate dacă au certificatul digital. În plus, copiii sub 12 ani nu vor mai avea nevoie de acest document pentru accesul în interiorul spațiilor publice, comunică RRA.

Persoanele care trăiesc în zonele unde pragul incidenței de infectare cu SARS-CoV-2 este de 6 la mia de locuitori nu vor avea voie să iasă din locuințe vineri, sâmbătă și duminică între orele 20:00 şi 5:00 – aceasta este noua hotărâre a Guvernului adoptată, ieri, în a doua ședință din această săptămână, dedicată noilor măsuri din pandemie.

Tot în localitățile unde incidența este de 6 la mia de locuitori sau peste operatorii economici vor avea program de lucru cu publicul între orele 5:00 și 18:00; copiii până la 12 ani nu trebuie să prezinte certificatul verde acolo unde acesta este cerut pentru adulți și pentru copiii de peste 12 ani.

Şi o altă măsură adoptată ieri: persoanele vaccinate pot să se deplaseze în afara locuinței și în zonele unde pragul incidenței este mai mare de 6 la mia de locuitori, dar trebuie să prezinte certificatul verde sau certificatul de vaccinare.

În București unde a luat a infectării lor este de 3,65 la mia de locuitori, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență se reunește astăzi, noile restricții urmând să fie aplicate de sâmbătă noapte.

Recent Posts

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

22 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

52 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

o oră ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică