Medic: 5 simptome îngrijorătoare care trădează o problemă hormonală

5 simptome îngrijorătoare care trădează o problemă hormonală. Nu doar creșterea bruscă în greutate indică un dezechilibru hormonal și o funcționare defectuoasă a sistemului hormonal, ci și alte simptome precum modificări ale ciclului menstrual, schimbări bruște de dispoziție, oboseală constantă, schimbări ale părului sau ale pielii pot indica un dezechilibru hormonal.

Simptome dezechilibru hormonal

Dr. Marina Yushchenko, medic endocrinolog, a numit cinci simptome îngrijorătoare.

„Dacă temperatura a crescut, dacă avem semne de infecție virală respiratorie acută, avem probleme cu pielea sau cu digestia. Există însă situații în care este și atât de important să mergi cât mai curând la un medic, nu doar pentru o examinare cu un terapeut, ci și cu un endocrinolog. Până la urmă, dacă hormonii nu sunt produși corespunzător, sănătatea ta se poate deteriora extrem de rapid”, spune specialistul.

Dacă aveți simptomele prezentate mai jos, consulți un medic endocrinolog pentru a stabili diagnosticul corect și a primi tratamentul adecvat.

sursa foto: arhiva doctorul zilei

Creșterea în greutate

Aceasta nu este întotdeauna o consecință a supraalimentării. Adesea, această situație prefigurează probleme globale în funcționarea glandei tiroide.

Pierderea forței, lipsa de energie chiar și dimineața – acest lucru se întâmplă atunci când glandele suprarenale încetează să mai facă față funcțiilor lor.

Modificări ale ciclului menstrual – la femei, probleme de erecție – la bărbați. Potrivit medicului, aceste simptome sunt poate cele mai elocvente în favoarea versiunii în care sistemul hormonal funcționează „la minim”.

Scăderea libidoului. Acest lucru se întâmplă atunci când glanda tiroidă încetinește și nu are timp să producă atât de mulți hormoni cât are nevoie organismul. Piele aspră, păr plictisitor care cade. În absența hormonilor, aspectul se schimbă adesea în rău.

Căderea părului

Despre căderea părului, medicul spune: „Dacă rămân 5-7 fire de păr pe pieptene, acesta nu este încă un motiv să tragă un semnal de alarmă și să faci o programare de urgență la un endocrinolog. Căderea părului poate fi, de asemenea, legată de deficiențe de vitamine, stres, fumat sau consum de alcool. Dacă aveți îndoieli, este mai bine să consultați un tricolog. Căderea părului din cauza bolii tiroidei are trăsături caracteristice. Părul nu cade doar. Inițial, se observă subțierea și pierderea volumului. Dacă tratamentul nu este început în această etapă, poate apărea căderea părului și în cele din urmă este diagnosticată alopecia”.

„Cu toate acestea, nu trebuie să intri în panică dacă observi modificări negative ale stării și aspectului tău. Dar este important să începeți tratamentul la timp și să urmați corect recomandările medicului”, subliniază dr. Iuşcenko.

 

 

 

Recent Posts

Alertă ANM: România, lovită de un nou ciclon. Sfârșit de lună cu ploi zilnice. Când se încălzește vremea

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în următoarele 2-3 zile vom avea parte de vreme…

26 de minute ago

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat, spun oamenii de știință

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat. Noi cercetări…

56 de minute ago

Apar semafoarele cu patru culori: roșu, galben, verde și alb. Care este explicația

Nu peste mult timp am putea avea semafoare cu patru culori: roșu, galben, verde și…

o oră ago

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani în luna iunie. Vin câștiguri din toate părțile și au noroc pe toate planurile

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani. Începând cu luna iunie, nativii din Berbec, Scorpion, Capricorn…

2 ore ago

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

11 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

12 ore ago

Citeste si: