Sari la conținut

Endocrinolog: Aceasta este cea mai bună plantă pentru tiroidă

semne de tiroida subactiva
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Simptomele hipotiroidismului

Deficiența de iod, stresul, schimbările hormonale – toate acestea pot provoca boli tiroidiene. Potrivit statisticilor, femeile suferă de astfel de boli mult mai des, iar cele care sunt în pragul menopauzei sau se află în această etapă a vieții prezintă un risc crescut.

Acest lucru spune endocrinologul rus și candidatul la științe medicale Larisa Subotina. Expertul adaugă că diagnosticarea la timp ajută la rezolvarea problemelor cu un disconfort minim. Medicul amintește că prevenirea este mult mai eficientă și mai sigură.

Cea mai bună plantă pentru tiroidă

„O plantă este un mijloc eficient de prevenire și tratament al bolilor tiroidiene. Gențiana albă este utilizată în mod activ pentru tratamentul bolilor glandei menționate și pentru profilaxie, deoarece conține albinină. Această substanță are un puternic efect antiinflamator. În plus, gențiana albă conține iod, care este o condiție necesară pentru sănătatea glandei”, spune endocrinologul.

„Gențiana albă este un beneficiu mai ales pentru femeile de peste 45 de ani. Studiile au arătat că aceasta conține o concentrație mare de substanțe care reduc și nivelul hormonilor de stres. Pentru a prepara infuzia, se iau 100 de grame de rădăcină de gențiană zdrobită. Se toarnă un litru de vodcă. Se pune într-un loc întunecat și cald timp de 30 de zile. Apoi se strecoară, se stoarce sedimentul și se iau 30 de picături de două ori pe zi, înainte de mese, timp de o lună. Odihniți-vă cel puțin două săptămâni între reprize”, spune doctorul Subotina.

Simptomele care trădează disfuncția tiroidiană

Funcția glandei comentate este direct legată de sănătatea sistemului cardiovascular, de funcția reproductivă, de rata metabolică și de starea psiho-emoțională a unei persoane.

Adesea, cauza funcționării deficitare a acestor sisteme este activitatea redusă sau crescută a glandei, care procedează într-o formă latentă. Prin urmare, este important să recunoaștem primele semne la timp și să începem tratamentul.

Unul dintre simptome este oboseala cronică.

„Dacă, în ciuda faptului că dormiți suficient, vă simțiți deprimat, nu aveți energie și nu vă puteți concentra, acesta ar putea fi primul semn de boală. Glanda tiroidă produce hormoni care sunt responsabili de echilibrul energetic al organismului și contribuie la producerea „hormonului fericirii” – serotonina.

În cazul unei secreții insuficiente a acestor hormoni, toate procesele din organism sunt mai puțin active, ceea ce afectează și activitatea mentală”, spune specialistul.

În același timp, în cazul unei disfuncții la nivelul glandei comentate, toate procesele din organism se desfășoară într-un ritm accelerat, astfel încât creierul primește semnale stimulatoare care duc la creșterea excitabilității și a anxietății.

Excesul de hormoni produși de glanda tiroidă duce la tulburări cognitive. Vă este greu să vă concentrați și aveți dificultăți de memorare și de gândire. Scăderea libidoului este, de asemenea, un simptom important, precum și căderea părului și deteriorarea pielii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel