Medic: aceasta este singura vitamină pe care toată lumea ar trebui să o ia

Medicul rus Dr. Igor Alentov a dezvăluit care este cea mai importantă vitamină pentru toată lumea – este singura de care cei mai mulți oameni au nevoie aproape tot timpul anului.

Cea mai importantă vitamină pentru toată lumea

Dr. Alentov spune: „Singura vitamină de care majoritatea oamenilor au nevoie în plus în orice perioadă a anului este Vitamina D. Specialistul adaugă că această vitamină este produsă în piele atunci când este expusă la lumina soarelui.

De aceea, medicii le recomandă pacienților să petreacă mai mult timp în aer liber toamna și iarna și să facă plimbări, lăsându-și fața și mâinile expuse – acest lucru ajută organismul să sintetizeze substanța necesară.

Dr. Alentov remarcă faptul că majoritatea oamenilor se confruntă cu o lipsă de vitamina D în timpul sezonului rece, când cantitatea de soare scade. Mulți oameni duc lipsă de ea pe tot parcursul anului din cauza numărului general scăzut de zile însorite.

„Cei mai mulți oameni nu au nevoie să își verifice vit. D. Este suficient să o luați profilactic, precizând doza necesară împreună cu un medic – aceasta poate varia în funcție de vârstă și comorbidități”, a spus medicul.

De asemenea, Dr. Alentov adaugă că alimentele de origine animală pot fi o sursă de înaltă calitate a acestui nutrient pentru organismul tău: pește, caviar, gălbenușuri de ou, lapte.

sursa foto: arhiva doctorul zilei

Specialistul nu recomandă administrarea de vit. D sub formă de suplimente alimentare. Potrivit acestuia, dacă este necesar, medicii competenți le prescriu pacienților medicamente cu această vitamină. Cea mai importantă funcție a acesteia este participarea activă la metabolismul calciu-fosfor . Ea favorizează absorbția calciului din intestin.

În consecință, dacă nu există suficientă substanță în organism, nivelul de calciu din sânge scade. Deficitul pe termen lung de vit. D poate duce la apariția osteoporozei și a fracturilor patologice. Rolul său în imunitatea umană este mare.

Cantitatea sa normală reduce riscul de a dezvolta boli autoimune, cum ar fi tiroidita autoimună, scleroza multiplă, bolile inflamatorii intestinale și artrita reumatoidă. De asemenea, o cantitate suficientă de vit. D previne infecția cu tuberculoză, hepatita, ARVI și alte boli.

În timpul sarcinii, nivelurile reduse de vit. D crește probabilitatea de preeclampsie, infecții, naștere prematură și diabet gestațional. Deficitul acesteia crește riscul de a dezvolta sindromul ovarelor polichistice. Deficitul sever al acestei substanțe contribuie la apariția miopatiei, slăbiciune musculară severă și pot apărea dificultăți de mers.

Recent Posts

Horoscopul săptămânii: Zodii destinate să sufere în săptămâna 20-26 mai 2024. Vezi care este cheia pentru a trece peste această perioadă

Horoscopul săptămânii: Potrivit predicțiilor astrale făcute de astrologi, trei zodii sunt destinate să sufere în…

14 minute ago

Leguma care scade colesterolul și protejează oasele. Reprezintă o adevarată comoară pentru sănătate

Legumele reprezintă un element de bază într-o dietă echilibrată și hrănitoare. În plus, scade colesterolul,…

34 de minute ago

Micul dejun care te va întineri. Restabilește prospețimea pielii

 Micul dejun nu numai că oferă energie pentru întreaga zi, dar dacă este selectat corect,…

54 de minute ago

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

11 ore ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

12 ore ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

12 ore ago

Citeste si: