Sari la conținut

Medic: aceasta este singura vitamină pe care toată lumea ar trebui să o ia

vitamina
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Vitamine pentru femei

Medicul rus Dr. Igor Alentov a dezvăluit care este cea mai importantă vitamină pentru toată lumea – este singura de care cei mai mulți oameni au nevoie aproape tot timpul anului.

Cea mai importantă vitamină pentru toată lumea

Dr. Alentov spune: „Singura vitamină de care majoritatea oamenilor au nevoie în plus în orice perioadă a anului este Vitamina D. Specialistul adaugă că această vitamină este produsă în piele atunci când este expusă la lumina soarelui.

De aceea, medicii le recomandă pacienților să petreacă mai mult timp în aer liber toamna și iarna și să facă plimbări, lăsându-și fața și mâinile expuse – acest lucru ajută organismul să sintetizeze substanța necesară.

Dr. Alentov remarcă faptul că majoritatea oamenilor se confruntă cu o lipsă de vitamina D în timpul sezonului rece, când cantitatea de soare scade. Mulți oameni duc lipsă de ea pe tot parcursul anului din cauza numărului general scăzut de zile însorite.

„Cei mai mulți oameni nu au nevoie să își verifice vit. D. Este suficient să o luați profilactic, precizând doza necesară împreună cu un medic – aceasta poate varia în funcție de vârstă și comorbidități”, a spus medicul.

De asemenea, Dr. Alentov adaugă că alimentele de origine animală pot fi o sursă de înaltă calitate a acestui nutrient pentru organismul tău: pește, caviar, gălbenușuri de ou, lapte.

deficit vitamina d
sursa foto: arhiva doctorul zilei

Specialistul nu recomandă administrarea de vit. D sub formă de suplimente alimentare. Potrivit acestuia, dacă este necesar, medicii competenți le prescriu pacienților medicamente cu această vitamină. Cea mai importantă funcție a acesteia este participarea activă la metabolismul calciu-fosfor . Ea favorizează absorbția calciului din intestin.

În consecință, dacă nu există suficientă substanță în organism, nivelul de calciu din sânge scade. Deficitul pe termen lung de vit. D poate duce la apariția osteoporozei și a fracturilor patologice. Rolul său în imunitatea umană este mare.

Cantitatea sa normală reduce riscul de a dezvolta boli autoimune, cum ar fi tiroidita autoimună, scleroza multiplă, bolile inflamatorii intestinale și artrita reumatoidă. De asemenea, o cantitate suficientă de vit. D previne infecția cu tuberculoză, hepatita, ARVI și alte boli.

În timpul sarcinii, nivelurile reduse de vit. D crește probabilitatea de preeclampsie, infecții, naștere prematură și diabet gestațional. Deficitul acesteia crește riscul de a dezvolta sindromul ovarelor polichistice. Deficitul sever al acestei substanțe contribuie la apariția miopatiei, slăbiciune musculară severă și pot apărea dificultăți de mers.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel