Medic: acest fruct de toamnă dizolvă cheagurile de sânge și scade glicemia

Un fruct de toamnă gustos și accesibil, dar adesea subestimat, scade glicemia și curăță vasele, protejându-le de formarea cheagurilor de sânge.

Nutriționistul american Amy Goodson a numit beneficiile pentru sănătate ale perelor.

Beneficiile perelor

Dr. Goodson spune că perele sunt adesea subestimate. Dar, potrivit nutriționistului, principalul beneficiu al acestui fruct este conținutul ridicat de fibre din compoziția sa.

Aceste substanțe nutritive vă permit să mențineți o senzație de sațietate mai mult timp și, ca urmare, să nu mâncați în exces. „O pară medie conține aproximativ șase grame de fibre”, notează expertul.

Expertul adaugă că acest fruct conține două tipuri de fibre: solubile și insolubile. Primele reglează nivelul zahărului din sânge și al colesterolului, normalizează activitatea intestinelor, iar a doua curăță organismul, elimină toxinele și ajută la reducerea riscului de a dezvolta boli cronice, cum ar fi diabetul de tip 2.

În plus, perele sunt bogate în flavonoide – antioxidanți alimentari care au efecte antiinflamatorii, scad colesterolul din sânge, reglează tensiunea arterială și previn formarea cheagurilor, precum și îmbunătățesc starea cheagurilor existente.

S-a demonstrat că perele sunt un tip de antidepresiv care poate crește, de asemenea, rezistența organismului la bacteriile și virușii patogeni.

Fructul este bun pentru persoanele care au probleme pancreatice

Dulceața perelor provine din fructoză (nu din glucoză ca în mere, de exemplu ), așa că fructul este bun pentru persoanele care au probleme pancreatice. Perele conțin mulți compuși vegetali benefici care dau acestor fructe diferitele lor arome.

De exemplu, antocianii conferă unor pere o nuanță roșu rubiniu. Acești compuși pot îmbunătăți sănătatea inimii și pot întări vasele de sânge. Deși sunt necesare studii mai specifice privind pigmentul din pere, cercetările existente sugerează că un consum ridicat de fructe de pădure închise la culoare bogate în antociani (fructe de soc, struguri negri, mure) este asociat cu un risc redus de boli de inimă, notează ActualNo.

Perele cu coaja verde conțin pigmentul luteină , în timp ce perele cu coaja galbenă conțin zeaxantină . Acești compuși sunt esențiali pentru menținerea acuității vizuale, în special la vârste înaintate.

Ei creează o protecție antioxidantă a ochilor. Persoanele care consumă suficient din acești carotenoizi au cu 50% mai puține șanse de a dezvolta modificări degenerative ale retinei legate de vârstă. Mulți dintre acești compuși vegetali benefici sunt concentrați în coaja perelor, mai degrabă decât în pulpa acestora.

Recent Posts

Se schimbă CNP-urile. Ce date vor fi trecute în cartea de identitate?

Ministerul de Interne anunţă că va fi schimbat actualul sistem de numeritoare a Codului Numeric…

45 de minute ago

Bani de la stat GRATIS: se acordă până la 10.000 de lei de persoană. Banii intră direct pe card dacă îndeplinești această condiție

 „Prima conectare” este un program finanțat de Guvernul României prin fondurile primite de la Uniunea…

o oră ago

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

2 ore ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

2 ore ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

2 ore ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar