Sari la conținut

Fructul care tratează inflamația cronică a intestinului. Are proprietăți diuretice, depurative și laxative

colon iritabil
sursa foto: arhiva doctorul zilei
inflamatia intestinelor

Perele reprezintă unul dintre fructele preferate de majoritatea oamenilor. De asemenea, este considerat unul dintre cele mai bune pentru pierderea în greutate, deoarece are proprietăți diuretice, depurative, laxative și astringente.

Potrivit Fundației Spaniole de Nutriție, acest fruct răcoritor și nutritiv este sărac în calorii, cu doar 57 de calorii la 100 de grame, fiind totodată bogat în apă și fibre, în special fibre insolubile.

Conținutul său de fibre îmbunătățește funcția intestinală, în timp ce potasiul și arbutina au proprietăți diuretice pentru a favoriza eliminarea lichidelor, potrivit site-ului Mejor con Salud.

În plus, fiind bogat în fibre, precum pectina, ajută la reducerea colesterolului „rău” LDL și previne formarea plăcilor de grăsime în artere, prevenind boli precum ateroscleroza, atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale. În plus, este bogat în potasiu și conține proprietăți vasodilatatoare care ajută la prevenirea și reglarea tensiunii arteriale ridicate, potrivit portalului de sănătate Tua Saúde.

Pe de altă parte, perele au o acțiune ușor astringentă și previn putrefacția și flatulența intestinală, tipice colitelor, de exemplu. De asemenea, favorizează eliminarea acidului uric prin urină, potrivit portalului de sănătate Body and Mind.

Smoothie de pere

Ingrediente:

  • 1 țelină
  • 1 mentă
  • 1 pară
  • 1 avocado
  • O jumătate de pahar de apă de cocos

Mod de preparare

Spălați tulpinile de țelină și decojiți perele (se pot folosi și cu pieliță).
Puneți toate ingredientele într-un blender, mixați până când obțineți lichidul dorit și serviți.

Smoothie de pere și pepene galben

Ingrediente:

  • 1/2 pepene galben.
  • 2 castraveți.
  • 2 pere.
  • Suc de la două lămâi.
  • 20 de grame de pătrunjel.
  • 250 de mililitri de apă.

Se prepară:

  • În blender se adaugă cei doi castraveți complet decojiți, cele două pere decojite, fără semințe și în bucăți mai mult sau mai puțin mijlocii.
  • Jumătatea de pepene galben se pune și ea în bucăți în blender.
  • Se folosesc 10-20 de grame de pătrunjel și sucul celor două lămâi.
  • Se mixează până când amestecul este bine omogenizat și se consumă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel