Categories: Ştiri sănătate

Medic: Aceste alimente reduc colesterolul cu 50% dacă le consumi la momentul potrivit

 Alimente care reduc colesterolul cu 50%. Există unele alimente care pot ajuta la scăderea colesterolului rău (LDL) în organism.  Potrivit medicilor, dieta adecvată are o importanță primordială pentru reglarea nivelului de colesterol.

3 alimente care scad colesterolul

Dar în acest caz este important, nu doar ce, ci și când îl mănânci. Medicul rus Dr. Andrey Krapivin enumeră trei alimente care scad nivelul colesterolului cu 50%.

Potrivit acestuia, este important nu doar să le adaugi în alimentație, ci și să le consumi în anumite momente ale zilei. Lista include ovăz, spanac și citrice.

„În primul rând, ar trebui să începi fiecare zi cu fulgi de ovăz. De asemenea, ovăzul reduce riscul de cancer de colon. Făina de ovăz conține mulți nutrienți. Este bogat în antioxidanți, proteine ​​vegetale și oligoelemente. Este un produs indispensabil pentru sistemul cardiovascular. Așa că mâncați fulgi de ovăz dimineața!”, notează medicul.

De asemenea, sfătuiește să mănânci spanac cât mai des posibil. Este bogat in vitaminele C, A si K. Contine si acid oxalic, care elimina compușii grași. Spanacul este mai bine să nu sufere tratament termic, ca ultimă soluție poate fi aburit, potrivit expertului.

Citricele ajută în mod eficient la combaterea deficienței de vitamine și a răcelilor

sursa foto: arhiva doctorul zilei

„Ar trebui să mănânci citrice seara. Portocalele, mandarinele, grepfruturile, limele și lămâile sunt bogate în pectină, care afectează nivelul colesterolului. Este mai bine să mănânci citrice înainte sau după cină, colesterolul nu va avea timp să intre în sânge”, ne sfătuiește medicul.

Așadar, datorită conținutului ridicat de vitamina C, citricele ajută în mod eficient la combaterea deficienței de vitamine și a răcelilor, promovează recuperarea rapidă, întăresc sistemul imunitar și sunt antioxidanți puternici.

De asemenea, au un efect benefic asupra procesului digestiv, ajută la artrita, bolile de inimă, îmbunătățesc activitatea vezicii biliare. Conțin vitaminele A, B1, B2, D, K, P, PP, calciu, potasiu, fier, beta-caroten, acizi organici, fibre, fructoză, zaharoză și alte substanțe utile. Aceste fructe stimulează metabolismul și previn acumularea de colesterol în sânge. Pe lângă toate proprietățile enumerate, fiecare citrice are propriul său punct forte.

Portocala este considerată cea mai sănătoasă de acest fel și este unul dintre cele mai gustoase trei fructe din lume. Fructele sale sunt extrem de utile în lupta împotriva cancerului.

Medic: „Manancă o portocala siciliana pe zi, reduce riscul de tumori. Acest fruct reduce, de asemenea, probabilitatea de a dezvolta boala Alzheimer cu aproape un sfert”, mai spune medicul rus.

Lămâia are proprietăți antiseptice și antifungice, ameliorează colicile și spasmele, normalizează nivelurile hormonale și funcția rinichilor.

Sucul de lămâie este prescris pentru anemie și creșteri bruște ale tensiunii arteriale, ateroscleroză, urolitiază, tulburări metabolice și hemoroizi. Datorită conținutului de provitamina A, acest fruct ajută la menținerea și chiar îmbunătățirea vederii la persoanele în vârstă și la cei care petrec mult timp în fața computerului.

 

 

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

5 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

6 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

6 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

7 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

7 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

8 ore ago

Citeste si: