Categories: Ştiri sănătate

Medic celebru: De reținut! De AICI vine BOALA

Din cuprinsul articolului

Dr. Vasi Rădulescu, medic și scriitor, a dezvăluit prin intermediul unui mesaj care este cauza principală pentru care ajungem să suferim de diferite boli. 

Potrivit spuselor sale, excesul de zahăr duce la boală. Soluția? Ei bine, medicul spune că este suficient să consumăm cât mai puțin și să avem un stil de viață sănătos.

„Sfat: în loc să evitați zahărul și să consumați tot felul de înlocuitori dubioși despre care nici nu cunoaștem suficient de multe lucruri, mai bine consumați zahăr în cantități mai mici dacă tot nu puteți fără „dulce”.

Cu zahărul avem experiență mare. Da, știm, are calorii multe, goale, proaste. Duce la boală. Dar problema nu e zahărul în sine, ci doza. Dacă nu depășim 20 de grame de zahăr pe zi, vom fi bine. Zahărul e procesat relativ ușor în corp, iar dacă respectăm indicațiile, mâncăm sănătos în general, facem mișcare – totul va fi în regulă.

Mulți vânează băuturi cu îndulcitori și consumă cu nemiluita pentru că îndulcitorii dau gust plăcut, unii nu au deloc calorii și automat e înlăturată teama de îngrășare.

În realitate, majoritatea acestor îndulcitori sunt niște chimicale care dau peste cap sistemele de semnalizare, hormonale, de sensibilitate la dulce, de eliberare de insulină etc. ale corpului. Și mulți îndulcitori cresc riscul de diabet, boli de inimă, cerebrale etc.

Dr. Vasi Rădulescu: De aici vine boala

De reținut: dacă nu putem să fim drastici cu zahărul și să-l eliminăm, măcar să consumăm cât mai puțin. Marea problemă e că mulți consumă chiar sute de grame de zahăr pe zi. De aici vine boala, din exces.

NU mergem pe îndulcitori crezând că sunt alternative perfecte. NU SUNT! Nici nu știm cu adevărat ce rău pot produce”, a scris medicul Vasi Rădulescu pe Facebook.

Alimentele cu zahăr conțin carbohidrați simpli, al căror consum abundent face ca organismul să lucreze în exces și se acumulează în organism sub formă de grăsime.

Acest tip de alimente, in general, se gasesc in cantitati mari in produsele prelucrate industrial, precum bomboane, bauturi racoritoare zaharoase, melasa, bomboane si dulceturi, inghetate, prajituri, produse de patiserie, sucuri la pachete, printre altele.

Recent Posts

Se schimbă CNP-urile. Ce date vor fi trecute în cartea de identitate?

Ministerul de Interne anunţă că va fi schimbat actualul sistem de numeritoare a Codului Numeric…

o oră ago

Bani de la stat GRATIS: se acordă până la 10.000 de lei de persoană. Banii intră direct pe card dacă îndeplinești această condiție

 „Prima conectare” este un program finanțat de Guvernul României prin fondurile primite de la Uniunea…

2 ore ago

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

2 ore ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

3 ore ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

3 ore ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar