Medic: Degetul mare de la picior poate indica semne de diabet și boli cardiovasculare

Din cuprinsul articolului

Picioarele ar putea să vă avertizeze cu privire la problemele circulatorii cauzate de diabet, colesterol ridicat, tensiune arterială ridicată și boli cardiovasculare, a explicat Dr. Amir Khan.

Corpul tău este un organism mare în care totul este conectat și funcționează împreună.

În timp ce s-ar putea să vă îndreptați spre piept atunci când căutați semne de avertizare a bolilor de inimă, picioarele ar putea, de asemenea, să vă sune clopotele de alarmă, potrivit Dr. Amir.

Fiecare picior este alcătuit din 26 de oase, 30 de articulații și peste 100 de mușchi, dar este și casa vaselor de sânge.

Canalele prin care sângele este distribuit către țesuturile corpului ar putea să vă avertizeze cu privire la probleme de sănătate, de la diabet la boli cardiovasculare.

În cadrul emisiunii Lorraine de pe ITV, Dr. Amir a declarat: „Ne târâm picioarele prin mii de pași în fiecare zi, dar apoi mulți dintre noi le neglijăm, iar acestea vă pot spune multe despre sănătatea dumneavoastră.

„Vreau ca toată lumea să se uite la picioarele lor astăzi. Primul lucru la care trebuie să vă uitați sunt degetele de la picioare.”

Semn de probleme circulatorii

Medicul a explicat că a avea degetele de la picioare reci ar putea fi un semn de probleme circulatorii care ar putea indica probleme de sănătate mai mari.

Dr. Amir a spus: „La fel ca orice parte a corpului, degetele de la picioare au nevoie de hrană și oxigen pentru ca vasele de sânge să fie bine deschise.

„Iar vasele de sânge de la degetele de la picioare sunt foarte mici, așa că nu este nevoie de prea mult pentru a provoca daune sau pentru a le bloca cu grăsime, ceea ce poate duce la degete reci.”

Din fericire, există un test simplu pe care îl puteți face oriunde pentru a verifica dacă degetele de la picioare sunt reci. Dr. Amir a instruit să apăsați în degetele de la picioare timp de cinci secunde și apoi să le dați drumul.

El a spus: „Culoarea [degetelor de la picioare] ar trebui să revină în două secunde, acesta este un semn bun de circulație.

„Persoanele cu risc ridicat pentru aceste probleme de circulație sunt cele cu diabet, hipertensiune arterială, boli cardiovasculare și colesterol ridicat.”

În plus, observarea oricărei decolorări la nivelul unghiilor de la picioare ar putea semnala, de asemenea, probleme de sănătate, de la infecții fungice până la chiar cancer de piele.

Dacă observați ceva neobișnuit la nivelul picioarelor sau al unghiilor de la picioare, medicul de la TV a recomandat să mergeți la un control.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

8 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

9 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

9 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

10 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

10 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

11 ore ago

Citeste si: