Medic endocrinolog: Nucile nu sunt bune pentru acești oameni

Din cuprinsul articolului

Deși nucile sunt considerate unul dintre cele mai utile alimente, conform endocrinologului dr. Svetlana Shokur, nu ar trebui să mănânci mai mult de 30 de grame pe zi.  Expertul spune că s-ar putea să nu fie utile tuturor oamenilor.

De exemplu, organismul poate fi susceptibil la o alergie la acestea din cauza caracteristicilor genetice.

„Consumul necontrolat al acestui aliment este nedorit și pentru persoanele cu probleme digestive, deoarece poate provoca greutate și disconfort la nivelul abdomenului, balonare, creșterea formării de gaze și chiar disfuncție intestinală”, avertizează medicul.

Daune și beneficii ale nucilor

Medicul mai spune că în acest caz avem de-a face cu alimente bogate în calorii care conțin multe grăsimi.

„În medie, 100 de grame dintre ele conțin aproximativ 650 de calorii, aproape o treime din aportul caloric zilnic al unei persoane”, explică expertul.

În plus, acest aliment sănătos este adesea procesat în continuare, consumat cu ciocolată, iar acest lucru poate provoca fluctuații bruște ale nivelului zahărului din sânge sau poate crește tensiunea arterială.

Expertul subliniază că norma este doar o mână de nuci pe zi – 30 de grame. Consumate cu moderație, sut un bun sprijin pentru sistemul cardiovascular. Un astfel de obicei reduce riscul de a dezvolta patologii periculoase, cum ar fi boala cardiacă ischemică și infarctul miocardic, a spus medicul.

Sursă foto: Pixbay

Fiecare nucă este o sursă valoroasă de proteine ​​de înaltă calitate, conține vitamine liposolubile A și E, oligoelemente precum calciu, magneziu și zinc.

„Consumul acestui aliment are un efect pozitiv asupra sistemului hormonal și în general are un efect antiinflamator și pronunțat antioxidant, reduce nivelul de stres, ceea ce este deosebit de important pentru persoanele cu încărcătură fizică și intelectuală mare, precum și pentru persoanele de vârstă matură, „, adaugă expertul.

Dar, în funcție de starea tractului gastro-intestinal, poți da preferință macadamiei (conținutul lor de grăsime în ea ajunge la 95 g la 100 g de produs) sau poți alege cele mai „scăzute în grăsimi” alternative precum caju sau migdale (cu conținut de grăsime). de 44 g, respectiv 50 g).

Consumul lor ajută la scăderea colesterolului din sânge, îmbunătățește digestia și susține sănătatea inimii și a vaselor de sânge. Acest lucru se datorează conținutului de acizi grași polinesaturați – acizi omega-3, omega-9, linoleic, linolenic și arahidonic, care sunt abundenți în fiecare nucă. Aceste substanțe normalizează starea membranelor celulare, care depinde în mare măsură de dacă substanțele necesare vor intra în celulă.

De asemenea, acizii grași polinesaturați protejează celulele și țesuturile de efectele negative ale toxinelor și radicalilor liberi, mențin sănătatea sistemului nervos și normalizează transportul hormonilor și neurotransmițătorilor.

Recent Posts

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

3 minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

33 de minute ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

o oră ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

2 ore ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică