Categories: Stil de viaţă

Medic: Mănâncă astfel brânza pentru a reduce riscul de îngrășare

Brânza, o sursă majoră de proteine. Dar unii oameni cred în mod eronat că acest produs ar trebui adăugat în dieta lor fără restricții,  dar aceasta nu este alegerea corectă. Medicii nutriționiști spun că un consum prea mare poate duce la creșterea în greutate.

Brânza conține până la 30% grăsimi, cel puțin 20-25% proteine, un număr mare de elemente utile, calciu și o cantitate imensă de vitamine. Compoziția de vitamine a acestui produs este similară cu compoziția de vitamine a laptelui, care este complet de înțeles. Și proteinele din brânză sunt apropiate în compoziția de aminoacizi de proteinele țesuturilor și organelor umane.

Care este modul corect de a mânca brânză?

Nutriționistul Ekaterina Stetsenko explică cum să mănânci corect acest produs pentru a minimiza probabilitatea de a crește în greutate din cauza acestuia.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cum arată o porție standard de brânză

„De reținut că o porție standard de brânză, de aproximativ 50 de grame, conține cel puțin 15 grame de grăsime și aproximativ 200 de calorii. Dar doza zilnică de grăsime necesară organismului nostru este de 50-70 g. Așadar, dacă ai mâncat o porție de brânză, atunci restul meselor ar trebui să fie mai puțin grase”, spune medicul, comentând regulile de consum de brânză, in care cresterea in greutate poate fi evitata.

O cantitate de aproximativ 25 g va furniza organismului uman substanțe și bacterii utile, adăugă medicul nutriționist.

„Pentru ca brânza să aducă beneficii și să nu facă rău, trebuie consumată cu moderație. Aceasta este regula de bază. O cantitate de aproximativ 25 g va furniza organismului uman substanțe și bacterii utile fără a dăuna inimii și siluetei”, spune nutriţionistul.

Majoritatea brânzeturilor sunt sărate, iar consumul excesiv de sare crește tensiunea arterială și crește semnificativ volumul de muncă al inimii și al vaselor de sânge, scurtând astfel viața.

Prin urmare, dacă doriți să vă bucurați de produsul în cauză, ar trebui să reduceți numărul altor alimente sărate din dieta dumneavoastră. În ceea ce privește beneficiile acestui produs, cel mai important este capacitatea sa de a întări oasele și dinții.

Aproximativ 99% din calciul din corpul uman este stocat în oase și dinți. Un alt 1% se datorează reținerii elementului în sânge și țesuturi. Dacă nu există suficient calciu în sânge, organismul îl extrage din oase.

Cu toate acestea, o astfel de ocupație nu poate dura mult, deoarece oasele devin casante, ceea ce înseamnă că riscul de osteoporoză (o boală a scheletului caracterizată prin scăderea densității osoase și fragilitate crescută) crește.

Acesta este unul dintre motivele importante pentru care ar trebui să includeți alimente bogate în calciu în dieta dumneavoastră. De exemplu, 50 g de brânză poate furniza 1/2 din aportul zilnic de calciu, deoarece această cantitate conține aproximativ 500 mg de mineral. Cu toate acestea, numărul exact depinde de tipul de produs.

De exemplu, tipurile tari și semidure – parmezan, cheddar și gouda – au mai mult calciu. Brânza conține și vitamina D, care ajută la absorbția calciului.

Recent Posts

Patru zodii norocoase pe final de Mai. Fac bani din orice

În ultima lună a primăverii este bine să ai grijă de treburile familiale, însă la…

27 de minute ago

Locul unic din România unde se spune că apa sărată ar vindeca toate afecțiunile. Apele au calități care echivalează cu sarea din Himalaya!

Indiferent că vorbim de munți sau de litoral, România se poate lăuda cu destinații feerice…

57 de minute ago

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical

Medicul de familie are posibilitatea să ofere un certificat de concediu medical pentru 7 zile…

o oră ago

Cine a fost prima femeie mason și cum a reușit să spulbere codul secret al lojii masculine

Lojile masonice sunt învăluite într-o aură de hermetism și mister care stârnește curiozitatea multora și…

2 ore ago

Cum a aflat Mihai Albu ca suferă de cancer: Făcusem analize periodice şi una si a ieşit deformată cu valoare mare

Afecțiunea gravă a renumitului designer a fost depistată în luna februarie, atunci când a mers…

2 ore ago

Se dau 1330 de lei de la stat pentru acești români! Cine sunt beneficiarii

Se oferă noi ajutoare pentru crescătorii de animale din România. Valorile variază în funcție de…

3 ore ago

Citeste si: