Medic: Pâinea cu unt este otravă pentru acești oameni

O felie de pâine cu unt este cel mai rapid, mai gustos și mai sățios mic dejun. Dacă aveți anumite probleme de sănătate, atunci trebuie neapărat să renunțați la ea, avertizează nutriționistul rus Dr. Elena Solomatina.

Ea dezvăluie pentru cine această gustare populară poate fi o adevărată otravă mai ales dacă este combinată cu cârnați. „De una singură, această combinație este destul de dăunătoare.

Pâinea albă, cu excepția caloriilor goale și a zahărului, nu aduce practic nimic, iar untul este destul de caloric și conține colesterol”, explică expertul, potrivit ActualNo.

sursa foto: unsplash

Pâinea cu unt – pentru cine este o adevărată otravă

Potrivit nutriționistului, nu ar trebui să consumați această combinație dacă: aveți diabet; sunteți diagnosticat cu ateroscleroză; sunteți supraponderal. Dacă nu aveți probleme de sănătate, atunci nu este nevoie să renunțați la gustarea preferată. Dar chiar și în acest caz, respectați măsura și nu vă lăsați dus de val cu acest fel de mâncare.

Pentru a reduce nocivitatea sandvișului, rețineți două sfaturi simple: înlocuiți aluatul din făină albă cu o alternativă din făină integrală; ungeți-l cu o felie subțire de unt, în loc de un întreg bloc de unt, Acest ultim produs are și el beneficii. Faptul că este bogat în acizi grași omega-3 și omega-6, aminoacizi și vitaminele A, B, C, D, E și K. Acestea sunt surse de energie de neînlocuit pentru om, au un efect benefic asupra stării pielii, întăresc părul și unghiile, încetinesc procesul de îmbătrânire în organism. „Acest produs gras este o sursă de grăsimi nesaturate care mențin tonusul vaselor de sânge”, explică Dr. Oksana Panova.

„Datorită acidului lauric din compoziția sa, acest aliment oferă, de asemenea, protecție împotriva infecțiilor fungice și microbiene”, spune expertul. Dr. Panova recomandă, de asemenea, alegerea uleiurilor cu un procent mai mare de grăsime, deoarece cele cu un procent mai mic, din cauza volumului mare de lichid, au nevoie de o stabilizare suplimentară. Acest lucru implică faptul că acestea conțin mai mulți conservanți, agenți de îngroșare și stabilizatori.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

4 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

5 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

5 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

6 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

6 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică