Categories: Stil de viaţă

Medic: Patru afecțiuni medicale grave pe care „nu ești niciodată prea tânăr” să le experimentezi

Mulți tineri pot crede în mod incorect că problemele grave de sănătate sunt „la zeci de ani distanță”, a declarat un medic.

Un factor de risc major pentru aproape toate afecțiunile de sănătate este vârsta – cu cât îmbătrânim, cu atât suntem mai predispuși să suferim de ele.

Acest lucru ar putea crea un fals sentiment de „invincibilitate” pentru tineri, crezând că încă mai au tinerețea de partea lor.

Cu toate acestea, un expert a avertizat că nu este neapărat așa. Doctorul Harriet Leyland, consilier clinic la myGP, a vorbit în exclusivitate pentru Express.co.uk despre patru afecțiuni care vă pot afecta indiferent de vârstă.

Tensiunea arterială ridicată

„Numai în Marea Britanie, aproximativ 7,6 milioane de persoane suferă de boli cardiace și circulatorii”, a spus ea.

„Așadar, nu se poate ascunde faptul că acestea pot afecta persoane din toate categoriile sociale, indiferent de vârsta pe care o aveți sau dacă aveți un istoric medical clar în familie.

„Una dintre cele mai proeminente afecțiuni care pot duce la probleme legate de inimă este hipertensiunea, cunoscută mai degrabă sub numele de tensiune arterială ridicată.

„Pe măsură ce sângele pompează în jurul corpului, se împinge împotriva părții laterale a vaselor de sânge, iar intensitatea acestei „împingeri” indică tensiunea arterială. Dacă este prea mare, aceasta vă poate solicita atât inima, cât și arterele, crescând riscul de a suferi de afecțiuni mai grave.

„Problema cu tensiunea arterială ridicată este că rareori vine cu simptome evidente, ceea ce înseamnă că poate trece adesea neobservată.

„De fapt, potrivit British Heart Foundation, aproximativ 1,3 milioane de persoane cu vârsta sub 45 de ani trăiesc cu hipertensiune arterială netratată.”

Dr. Leyland a sfătuit să vă verificați nivelul tensiunii arteriale cel puțin o dată pe an, indiferent de vârstă.

Ea a spus: „Pe lângă controlul anual al tensiunii arteriale la cabinetul medicului de familie sau în multe farmacii locale, există și schimbări în stilul de viață care pot fi de ajutor.

„De exemplu, să aveți o dietă sănătoasă, inclusiv să reduceți consumul de sare și de alimente procesate și să creșteți aportul de fibre, să reduceți consumul de alcool, să faceți exerciții fizice în mod regulat și – dacă fumați – să luați în considerare posibilitatea de a vă opri.”

Cancerul de colon

Ea a explicat: „Cancerul colorectal, care afectează în principal intestinul gros (colon și rect), este a patra cea mai frecventă formă de cancer din țară.

„În fiecare an, mai mult de 42.000 de persoane din Marea Britanie sunt diagnosticate cu acesta.

„Oamenii de știință încă încearcă să stabilească principalele cauze ale cancerului colorectal, dar se crede că atât consumul substanțial de alcool, cât și o dietă săracă în fibre ar putea avea un efect negativ, care să contribuie.

„Unele studii arată că, în mod alarmant, din ce în ce mai mulți tineri din generația mileniului sunt afectați de cancerul de colon și rectal.

„Journal of the National Cancer Institute”, de exemplu, a publicat un studiu care indică faptul că o persoană născută în anii 1990 are un risc dublu de a dezvolta cancer de colon și, respectiv, un risc cvadruplu de a dezvolta cancer rectal decât o persoană născută în anii 1950.

„Screeningurile pentru acest tip de cancer sunt oferite, în general, persoanelor cu vârste cuprinse între 50 și 59 de ani, dar este esențial să vă adresați medicului dacă depistați simptome îngrijorătoare.

„Acestea ar putea fi orice, de la constipație în creștere și sânge în fecale până la senzații vagi de disconfort în abdomen.

„În plus, unele dintre cele mai bune modalități de a preveni cancerul colorectal este să consumați mai multe alimente pe bază de plante, să mâncați mai puțină carne procesată și să limitați consumul de alcool.”

Diabetul de tip 2

„În ultimii cinci ani, ratele de diabet de tip 2 la persoanele sub 40 de ani au crescut cu 23%, iar numărul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 39 de ani care suferă de această afecțiune ar putea să urce vertiginos până la 200.000 până în 2027”, a declarat Dr. Leyland.

„Dacă nu este tratată, această boală poate provoca daune permanente în organism din cauza acumulării constante de zahăr în sânge.

„Cu toate acestea, nu intrați în panică – cu ajutorul unui specialist, diabetul de tip 2 poate fi gestionat bine. Întotdeauna merită să vă țineți informat și propriul medic, deoarece acesta vă poate furniza rețeta corectă de la medicul de familie și vă poate oferi recomandări cu privire la modul în care să faceți față acestei afecțiuni.”

Unele dintre cele mai evidente simptome sunt nevoia crescută de a urina (mai ales noaptea), setea excesivă și oboseala constantă, iar pe termen lung poate duce la apariția unor probleme oculare, nervoase, renale și cardiace.

Osteoporoza

Ea a adăugat: „În general, oasele sunt mai groase la începutul vieții de adult și vor fi cele mai puternice până la sfârșitul vârstei de 20 de ani.

„Dar, pe măsură ce ajungeți la vârsta de 35 de ani, acestea vor începe în mod inevitabil să își piardă densitatea. Acest lucru tinde să se întâmple tuturor, dar procesul se va întâmpla mai repede pentru cei care suferă de osteoporoză.

„Această afecțiune medicală specifică accelerează slăbirea oaselor, făcându-le mai fragile și mai predispuse la fracturi.

„În timp ce această problemă de sănătate este de obicei mai proeminentă la persoanele de peste 50 de ani, adulții tineri pot fi și ei afectați. Acesta este în special cazul femeilor tinere, aflate în premenopauză, cu vârste de 20, 30 și 40 de ani.

„Acest lucru se datorează faptului că schimbările hormonale din timpul menopauzei, inclusiv scăderea puternică a nivelului de estrogen, pot avea un impact negativ asupra densității osoase.

„Pentru a minimiza șansele de a dezvolta osteoporoză, asigurați-vă că obțineți suficientă vitamina D prin expunerea la lumina soarelui și consumați produse lactate, pește și ouă. O activitate fizică regulată și exerciții de rezistență, cu greutate, pot fi și ele extrem de utile.”

Recent Posts

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 minute ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

40 de minute ago

Anunț pentru consumatorii de cafea! Uite ce se întâmplă dacă bei una sau două căni de cafea pe zi

Cofeina este revigorantă și stimulantă pentru sistemul nervos central. Este unul dintre cele mai consumate…

o oră ago

Medic, despre vitaminele în exces: Consecințele duc la CANCER

Vitaminele care susțin sistemul nervos, necesare? Stres, infecții respiratorii, gripă sau  întărirea sistemului nervos. De…

2 ore ago

Rinită alergică

Rinită alergică. Care sunt pericolele și cum să faceți față unui nas înfundat sau care…

2 ore ago

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre ce ofertă este vorba

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică