Categories: Ştiri sănătate

Medic român: Avem o epidemie îngrozitoare în lumea aceasta

Doru Negru, medic diabetolog și de boli interne, trage semnalul de alarmă în ceea ce privește o epidemie îngrozitoare, pe care o numește intoxicație cronică cu mâncare.

„Avem o epidemie îngrozitoare de obezitate în lumea aceasta. Vedeți că obezitatea nu e o boală bolnavă, ci e o boală socio-educațională. Eu o numesc intoxicație cronică voluntară cu mâncare la un sedentar. Asta este! Intoxicație cronică cu mâncare!”, a spus Doru Negru, medic diabetolog și de boli interne la Spitalul Clinic SANADOR.

„Avem și intoxicațiile acute cu mâncare, care se cheamă fie toxiinfecții alimentare, fie indigestii, făcute cu ocazia sfintelor sărbători ale burții.

Noi am transformat sărbătoarea sufletului în sărbătoarea burții. Nimeni nu mai știe de Nașterea Domnului sau de Răstignire. Toți știu că tăiem porcul, tăiem mielul și facem mațul bârnă.

După o perioadă de post, facem exces și se răzbună. Aici este toată povestea, căutăm tot felul de scuze. S-au făcut cercetări extraordinare în care s-au găsit toate mecanismele intracelulare, mecanismele moleculare prin care ne îngrășăm. Bun! Dar cu toții știm că ne-am îngrășat fiindcă, în bilanțul contabil, între cât luăm pe sub nas și cât alergăm, predomină cât băgăm pe sub nas.

Căutăm să dăm vina pe orice altceva, numai pe noi nu. Noi, oamenii, am întors mașina lumii cu susul în jos, am transformat mijlocul într-un scop. Mâncarea este un mijloc de a supraviețui, nu este un scop! Vreunul dintre noi a mâncat vreodată de foame?

De foame, adică să mănânci din tomberon, nu poftă sau chef?! Mâncăm din obligație, mâncăm de socializare, mâncăm plăcere, de supărare, de orice, numai de foame nu. Foame înseamnă să mănânci din tomberon, nu poftă sau chef, ce avem noi, în condițiile în care, în lumea animală din care facem parte, foamea este normală, e firească.

Anormală este sațietatea, iar noi de când ne-am născut trăim în anormalitate”, a spus medicul Doru Negru în cadrul unui interviu acordat DC News și DC Medical.

„Papă tot, să te faci mare! I se spune copilului. Ne-a spus nouă vreodată cineva nu mai mânca, măi, că mâncarea este otravă curată? Cum să fie otravă, că e bună. Uite, ne uităm la copilul de trei, patru ani. Ce vrea? Vrea să alerge. Ce nu vrea și consideră o pedeapsă? Să stea în fund pe scaun la masă. Știu că sunt rău…”, a spus medicul Doru Negru.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

3 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

4 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

4 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

5 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

5 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

6 ore ago

Citeste si: