duminică, februarie 5, 2023

Doru Negru, medic diabetolog și de boli interne, trage semnalul de alarmă în ceea ce privește o epidemie îngrozitoare, pe care o numește intoxicație cronică cu mâncare.

„Avem o epidemie îngrozitoare de obezitate în lumea aceasta. Vedeți că obezitatea nu e o boală bolnavă, ci e o boală socio-educațională. Eu o numesc intoxicație cronică voluntară cu mâncare la un sedentar. Asta este! Intoxicație cronică cu mâncare!”, a spus Doru Negru, medic diabetolog și de boli interne la Spitalul Clinic SANADOR.

Te-ar mai interesa: Cea mai sănătoasă dietă din lume. Prelungește viaț...

„Avem și intoxicațiile acute cu mâncare, care se cheamă fie toxiinfecții alimentare, fie indigestii, făcute cu ocazia sfintelor sărbători ale burții.

Noi am transformat sărbătoarea sufletului în sărbătoarea burții. Nimeni nu mai știe de Nașterea Domnului sau de Răstignire. Toți știu că tăiem porcul, tăiem mielul și facem mațul bârnă.

După o perioadă de post, facem exces și se răzbună. Aici este toată povestea, căutăm tot felul de scuze. S-au făcut cercetări extraordinare în care s-au găsit toate mecanismele intracelulare, mecanismele moleculare prin care ne îngrășăm. Bun! Dar cu toții știm că ne-am îngrășat fiindcă, în bilanțul contabil, între cât luăm pe sub nas și cât alergăm, predomină cât băgăm pe sub nas.

Te-ar mai interesa: Postul intermitent: 10 beneficii uluitoare pentru ...

Căutăm să dăm vina pe orice altceva, numai pe noi nu. Noi, oamenii, am întors mașina lumii cu susul în jos, am transformat mijlocul într-un scop. Mâncarea este un mijloc de a supraviețui, nu este un scop! Vreunul dintre noi a mâncat vreodată de foame?

De foame, adică să mănânci din tomberon, nu poftă sau chef?! Mâncăm din obligație, mâncăm de socializare, mâncăm plăcere, de supărare, de orice, numai de foame nu. Foame înseamnă să mănânci din tomberon, nu poftă sau chef, ce avem noi, în condițiile în care, în lumea animală din care facem parte, foamea este normală, e firească.

Te-ar mai interesa: Trei zodii care își găsesc iubirea târziu în viață...

Anormală este sațietatea, iar noi de când ne-am născut trăim în anormalitate”, a spus medicul Doru Negru în cadrul unui interviu acordat DC News și DC Medical.

„Papă tot, să te faci mare! I se spune copilului. Ne-a spus nouă vreodată cineva nu mai mânca, măi, că mâncarea este otravă curată? Cum să fie otravă, că e bună. Uite, ne uităm la copilul de trei, patru ani. Ce vrea? Vrea să alerge. Ce nu vrea și consideră o pedeapsă? Să stea în fund pe scaun la masă. Știu că sunt rău…”, a spus medicul Doru Negru.

Te-ar mai interesa: De ce recomandă nutriționiștii zeama de varză mura...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private