Categories: Expertul zilei

Medic român: Băuturile care dublează riscul de CANCER colorectal

Medicul Adina Alberts a împărtășit pe rețelele de socializare o informație publicată de Eteledoc, care include informații cu privire la unele băuturi care „dublează” riscul de cancer colorectal.

“BĂUTURILE POPULARE “DUBLEAZĂ” RISCUL DE CANCER COLORECTAL

Incidența cancerului colorectal cu debut precoce ( vârsta <50 de ani la diagnosticare) a fost în creștere în multe țări cu venituri mari în ultimele două decenii. Boala devastatoare începe în intestinul gros și se dezvoltă în principal din excrescențe precanceroase, care se numesc polipi.

În cazul în care cancerul intestinal este depistat suficient de devreme, acesta poate fi vindecat, dar un stil de viață sănătos poate face diferența în prevenirea acestuia.

Un număr tot mai mare de studii a crescut gradul de conştientizare a asocierii între consumul de băuturi zaharoase, obezitate şi riscul de cancer colorectal.

Băuturile dulci sunt peste tot. Și, deși studiile au arătat mereu legătura dintre astfel de băuturi și obezitate, acestea pot provoca și cancer.

Băuturile îndulcite, băuturile carbogazoase, băuturile cu aromă de fructe și băuturile pentru sport și energizante reprezintă, toate, o amenințare, consumul acestora contribuind la apariția cazurilor de diabet tip 2 și obezitate, dar și la creșterea numărului de persoane tinere, sub 55 de ani, cu cancer colorectal” , este postarea distribuită de medicul Adina Alberts.

Antioxidant extrem de puternic care aduce numeroase beneficii

Dr. Adina Alberts a vorbit pe pagina sa de socializare despre un alt antioxidant extrem de puternic care aduce numeroase beneficii organismului. Iată în ce alimente poate fi găsit!

„GLUTATIONUL, UN ALT ANTIOXIDANT EXTREM DE PUTERNIC

Glutadionul este o moleculă esențială, un antioxidant produs de organismul nostru, compus în mare parte din trei aminoacizi: glutamină, glicină și cisteină.

Acest antioxidant este implicat în diferite funcții, fiind implicat in mentinerea la nivel optim a sistemului imunitar, dar și repararea țesuturilor.

Glutationul este produs în aproape fiecare celulă din organism și poate fi găsit în două forme: redus și oxidat.

Echilibrul dintre aceste două forme este cel care determină dacă celulele noastre sunt protejate de stresul oxidativ.

Studiile arată că o celulă sănătoasă ar trebui să aibă de peste 100 de ori mai mult glutation redus decât forma sa oxidată.

Nivelurile de glutation scad odată cu vârsta și sunt reduse de o serie de factori, inclusiv o alimentație deficitară, toxinele din mediu și stresul zilnic.

Beneficiile glutationului:

• reduce stresul oxidativ,
• elimină mercurul din celule,
• ajută la absorbtia vitaminelor E și C,
• acționează ca un agent de detoxifiere,
• poate ameliora psoriazisul,
• reduce deteriorarea celulelor în boala ficatului gras,
• îmbunătățește rezistența la insulină la persoanele în vârstă,
• crește mobilitatea persoanelor cu boală arterială periferică,
• reduce simptomele bolii Parkinson,
• poate ajuta la lupta împotriva bolilor autoimune,
• poate reduce leziunile oxidative la copiii cu autism,
• poate reduce impactul diabetului necontrolat
• poate reduce simptomele bolilor respiratorii,
• ajută la metabolizarea substanțelor nutritive.

Cele mai mari concentrații de glutation le găsim în următoarele alimente: carnea crudă, laptele nepasteurizat și alte produse lactate nepasteurizate, fructele și legumele verzi, proaspăt culese, cum ar fi avocado, broccoli, varza de Bruxelles, mazărea, fasolea verde și sparanghelul.

Alte alimente în care glutadionul este prezent în cantități importante sunt: ouăle, nucile, leguminoasele, peștele, puiul și semințele de in.

Glutationul este disponibil ca supliment oral sub formă de capsule și soluții buvabile, dar poate fi administrat și intravenos, topic sau sub formă de inhalant”, a scris Adina Alberts pe Facebook.

Recent Posts

Un ciclon puternic lovește România! Prognoza ANM actualizată

Un ciclon de mare putere a afectat țări precum Franța, Belgia, Germania și Olanda și…

14 minute ago

Planta care scade tensiunea și colesterolul. Lidia Fecioru: Este nemaipomenită!

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a vorbit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse despre o plantă cu numeroase…

44 de minute ago

Ce NU ai voie să faci de Sfinții Constantin și Elena. Se spune că vei fi urmărit de necazuri tot anul

Pe 21 mai, românii sărbătoresc o zi mare: Sfinții Constantin și Elena. Conform spuselor populare,…

o oră ago

Medic: Mănâncă aceste 5 alimente și nu te vei plânge niciodată de memoria ta

Medic: Mănâncă aceste 5 alimente și nu te vei plânge niciodată de memoria ta Funcționarea…

2 ore ago

Ce poate cauza mâncărimea și iritația în zona intimă la femei. Semne de alarmă adesea ignorate

Ce poate cauza mâncărimea și iritația în zona intimă la femei. Semne de alarmă adesea…

2 ore ago

Remedii încercate pentru combaterea retenția de apă

Remedii încercate pentru retenția de apă. Retenția de apa sau edemul apare atunci poate fi…

3 ore ago

Citeste si: