Categories: Ştiri sănătate

Ce boală ai dacă dormi prea mult. Poate fi un SIMPTOM al unor boli grave

Ce boală ai dacă dormi prea mult. Știm cu toții că somnul este important pentru sănătate. Când nu dormi suficient, se reflectă în viața ta de zi cu zi, lăsându-te să te simți obosit și nefuncțional și mai probabil să te îmbolnăvești. Cu toate acestea, prea mult somn nu este bine. Poate provoca probleme grave de sănătate, cum ar fi depresia.

Un somn sănătos este de 7-8 ore pentru majoritatea adulților și de 8-10 ore pentru adolescenți. Dacă nu dormi suficient, te vei simți obosit în timpul zilei și vei avea probleme de concentrare.

Site-ul doc.ro spune: „De-a lungul timpului, săptămâni, luni sau ani de somn prost pot duce la consecințe mai grave asupra sănătății, cum ar fi risc crescut de hipertensiune arterială, atac de cord, accident vascular cerebral și diabet”. 

Somnul în exces afectează sănătatea

Potrivit specialiștilor, dacă dormi mai mult decât ai nevoie te poți confrunta cu probleme de sănătate. Pe lângă faptul că te vei simți amețit toată ziua și dezorientat, poți constata că ai o stare de spirit neplăcută.

Unele cercetări au găsit conexiuni între somn și depresie, majoritatea dovezilor existente sugerând că somnul în exces este un simptom, nu o cauză, a depresiei. Problemele de somn apar frecvent în cazul persoanelor depresive.

Pe de altă parte, un alt studiu a sugerat că persoanele adulte care dorm mai mult de 8 ore pe noapte pot prezenta mai multe simptome de depresie decât cele care dorm 8 ore sau mai puțin în fiecare noapte. Este vorba, de fapt, de un cerc. Depresia afectează adesea starea de spirit, energia și perspectivele pentru viitor. Persoana se simte epuizată și letargică, mai puțin interesată de activitățile obișnuite și fără speranță că simptomele se vor îmbunătăți vreodată.

Senzație de oboseală

Somnul pare să ofere o oarecare ușurare. Deoarece persoanele cu depresie se simt obosite și au puțin interes pentru alte activități. Medicii specialiști spun că dorm mai mult, iar somnul ajută la ameliorarea temporară a altor simptome ale tulburării. Cu toate acestea, persoanele cu depresie se pot simți vinovate că au petrecut ore lungi în pat, ceea ce agravează simptomele depresiei.

Dar medicii spun că privarea de somn perturbă ritmul circadian al unei persoane, ciclul natural somn-veghe. Acest ceas corporal ajută la reglarea energiei și vigilenței în timpul zilei și a somnolenței pe timp de noapte, semnalând corpului dumneavoastră când este timpul să mergeți la culcare sau să vă treziți. Experții spun că trebuie să faci mișcare, să te hidratezi și să primești cât mai multă lumină naturală pentru a scăpa de somnolență.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

9 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

10 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

10 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

11 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

11 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

12 ore ago

Citeste si: