Categories: Expertul zilei

Medic român: O băutură minunată care chiar are un efect foarte bun diuretic

Dr. Rucsandra Manu, medic primar chirurgie urologică – ESWL, a fost invitată la o emisiune DC News, în cadrul căreia a vorbit despre lichidele care trebuie consumate astfel încât să ne păstrăm rinichii sănătoși.

„Trebuie să bem lichide pe tot parcursul zilei, degeaba bei seara foarte mult. Nu! Trebuie să consumi lichide de dimineață, pe tot parcursul zilei, astfel încât urina să nu facă salturi de concentrare pentru că oricum urina este suprasaturată. Prin urină se elimină o cantitate foarte mare de săruri.

Dacă noi nu bem lichide, rinichiul trebuie să elimine aceeași cantitate de deșeuri și aceasta se va elimina într-o cantitate mai mică de lichide cu o concentrație mai mare, automat vom vedea o urină mai închisă la culoare. Cum apare urina mai închisă la culoare, știm clar că nu am băut destul. Deci urina trebuie să aibă o culoare galben citrin, deschisă la culoare.

Sigur că sunt și fructe care favorizează diureza prin conținutul mare de apă pe care îl au: pepenele, căpșunile, cireșele, mai sunt și legume: castravetele. Nu cel murat pentru că acela conține o cantitate mare de sare și sarea determină o reținere de apă în organism. Aici trebuie să fim conștienți. În România nu există obiceiul acesta să bem lichide multe. Să bei dimineața apă, mai bei un ceai pe parcursul zilei, bei o limonadă. Deci dacă bei lichide de diverse gusturi vei avea o ușurință mai mare de a consuma lichide.

Sigur că există și lichide nocive, nu ne referim numai la alcool. Există toate băuturile răcoritoare care conțin o cantitate mare de zahăr. Acelea nu sunt bune pentru organism. Au și sare pentru a potența gustul, mai sunt diversele variante de Cola care conțin o cantitate foarte mare de precursor, oxalat de calciu. Oxalatul de calciu este una dintre cele mai frecvente litiaze. Trebuie evitat consumul.”, a spus Dr. Rucsandra Manu.

„Unde să citim pe etichetă?”, a întrebat Val Vâlcu.

Rinichiul și ficatul au de suferit când bem cola

„Normal că nu scrie. Nu face aluzie nici la E-uri. Toate variantele de Cola, cu cât mai rar sunt consumate, cu atât este mai bine pentru organism pentru că rinichiul și ficatul au de suferit de pe urma lor.

Foto: Retete si vedete

Socata este o băutură minunată care chiar are un efect foarte bun diuretic.”, a spus Dr. Rucsandra Manu.

„Dar alte băuturi răcoritoare industriale cu fructe, limonada?”, a întrebat Val Vâlcu.

„Un sirop bun făcut în casă, natural, cu apă minerală sau sifon este înzecit mai bun. Ca să fim foarte clari, eu nu sunt împotriva băuturilor pe care le găsim la supermarket, dar trebuie să gândim de două ori dacă nu cumva ne putem face un ceai, acasă, pe care îl putem pune la frigider, punem multă lămâie și este foarte bun.

Ceaiul poate fi, nu neapărat de mătase de porumb sau codițe de cireșe, putem să bem ceai de măceșe care este acrișor, de merișor care are și substanțe care previn infecțiile urinare, de fructe de pădure, de urzici, care sunt diuretice.

Ceaiul negru este și el, cum este Cola, cum este cafeaua, mai puțin indicat la pacienții litiazici.”, a spus Dr. Rucsandra Manu la DC News și DC Medical.

Recent Posts

Triunghi energetic special în inima României. Locul magic din Munţii Bucegi ce abundă în energii pozitive (VIDEO)

Există numeroase povești despre diverse fenomene ciudate în jurul Sfinxului. Despre un loc mistic în…

6 minute ago

Apel la populaţie privind colectarea medicamentelor expirate, la spital. Medic: Aduc rujuri, cosmetice, uneori chiar prezervative

În mod oficial, de la începutul acestui an, medicamentele expirate sau încă în uz, dar…

36 de minute ago

Cele mai bune 4 legume pentru curăţarea vaselor de sânge

Pentru prevenirea aterosclerozei – îngustarea vaselor de sânge şi acumularea plăcilor de aterom – medicii…

o oră ago

Premierul Marcel Ciolacu, în vizită la spital la Florin Piersic. Care este starea de sănătate a maestrului

UPDATE. Evaluarea pacientului Florin Piersic, realizată duminică de către echipa medicală, arată o ameliorare a…

2 ore ago

FENOMEN rar care loveşte România, cum nu s-a mai văzut de 20 de ani (FOTO)

Un fenomen extrem de rar, care nu s-a mai văzut pe cer de 20 de…

2 ore ago

Duminica Tomii. Tradiții și obiceiuri populare de „Paștele Mic”

Duminica Tomii este prima zi de duminică de după Paşte,de altfel fiind şi singura din…

3 ore ago

Citeste si: