Categories: Expertul zilei

Medic român: Un vaccin ANTIGRIPAL reduce infecțiile cu CORONAVIRUS

Medic român: Un vaccin antigripal reduce infecțiile cu coronavirus.

Oamenii de știință spun că lucrătorii din spital care au fost vaccinați au fost semnificativ mai puțin susceptibili de a dezvolta COVID decât cei care nu au făcut-o. Mihai Netea, imunolog și profesor la Universitatea Radboud din Nijmegen, Olanda, a cercetat bazele de date ale spitalului. Dr. Netea a vrut să vadă dacă angajații care au fost vaccinați împotriva gripei în sezonul 2019-2020 au fost mai mult sau mai puțin probabil să fie infectați cu SARS-CoV-2, virusul din spatele COVID-19.

Astfel Mihai Netea, împreună cu colegii săi cercetători, au descoperit că lucrătorii care au primit un vaccin antigripal au fost cu 39% mai puține șanse de a da teste pozitive pentru coronavirus începând cu 1 iunie 2020.

Astfel, 2,23 % dintre angajații nevaccinați au testat pozitiv. Și doar 1,33% la sută dintre cei vaccinați au făcut-o. Netea și echipa sa și-au publicat concluziile pe serverul de preimprimare MedRxiv pe 16 octombrie.

Medic român: Un vaccin antigripal reduce infecțiile cu coronavirus

La această concluzie a ajuns și pediatrul Mihai Craiu, creatorul paginii „Spitalul Virtual pentru Copii”. Acesta este de părere că, până la apariția unui vaccin anti-covid, ar trebui să ne vaccinăm antigripal.

„Actul vaccinării produce în corpul nostru un răspuns de recunoaștere rapidă și eficientă a „dușmanilor”. Ca atunci când mergem la școală să invățăm materii specifice (matematică, limbi străine, istorie sau muzică) pentru a avea o pregătire generală cât mai bună, așa este si cu vaccinurile diferite pe care le primește un copil în prima copilărie. Invățământul iți educă și iți antrenează capacitatea de a găsi firul logic în multitudinea de fenomene care ne înconjoară. Când învățăm, facem comparații ce ne vor ajuta să recunoaștem mai repede sau facem deducții bazate pe experiențe anterioare.
Când invățam să facem ceva bine, acest fapt ne poate ajuta și în scenarii diferite decât cele pentru care ne-am pregătit.
In vaccinare poate funcționa acest principiu. Încep să apară dovezi (trebuiesc continuate studiile, cu un număr mai mare de pacienți, pentru a putea trage concluzii ferme) ca și alte vaccinuri făcute anterior pandemiei ar putea scădea riscul de a face COVID19.
Doar 2 exemple, din mai multe, aduse recent in discuție – vaccinul gripal si cel pentru prevenția tuberculozei (BCG) ar putea reduce riscul imbolnăvirii cu SARS-CoV-2.
Concluzia mea – până să apară vaccinuri pentru combaterea noului coronavirus, în România, vaccinați-vă antigripal! Are efect cert în prevenția gripei și posibil efect benefic în COVID19. Intrebați medicul dvs căci acum vine noua tranșă de vaccin antigripal.

Recent Posts

Șase copii au ajuns la Urgență cu halucinații. Bunica i-ar fi spălat cu o substanță toxică

Mai mulți copii au ajuns la Urgență cu halucinații. O nouă tragedie care ar fi…

23 de minute ago

Trei simptome de cancer care pot fi observate în timpul mesei. Ce nu trebuie să ignori niciodată

Simptome de cancer care apar la masă. Este bine cunoscut că factori precum fumatul mult,…

53 de minute ago

Suntem din ce în ce mai nefericiți la locul de muncă. Tot mai mulți români se plâng de epuizare și stres

Suntem nefericiţi și neîmpliniți la locul de muncă! Cel puţin aceasta este concluzia la care…

o oră ago

Vestea așteptată de toți pensionarii. CNPP a stabilit modelul OFICIAL al deciziei de recalculare

Modelul deciziei de calcul a pensiilor emis de CNPP. Din septembrie 2024, pensiile stabilite pe…

2 ore ago

Alertă ANM: România, lovită de un nou ciclon. Sfârșit de lună cu ploi zilnice. Când se încălzește vremea

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în următoarele 2-3 zile vom avea parte de vreme…

3 ore ago

Citeste si: