sâmbătă, iulie 24, 2021

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a afirmat miercuri că în maximum zece zile vor fi distribuite Direcţiilor de sănătate publică 35.000 de doze de vaccin antigripal.

“Săptămâna trecută şi chiar

luni reiteram că noi avem încă 60.000 de doze disponibile. Astăzi chiar m-am interesat la Direcţia de Asistenţă Medicală. S-a închis depunerea ofertelor. Era un contract cadru, iar într-o săptămână, maximum zece zile, vom avea primele din aceste 35.000 de doze suplimentare distribuite”, a spus Costache la o conferinţă de presă.

El a afirmat că sunt disponibile doze de vaccin antigripal şi pentru copiii mai mici de trei ani.

Nouă oameni, între care un copil de 11 luni, au murit în România din cauza gripei sezoniere, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Gripa duce şi la suspendarea parţială sau integrală a cursurilor în şcoli din Bucureşti şi din toată ţara. Ultimul deces din cauza gripei sezoniere s-a înregistrat, marți, la Spitalul de Pediatrie din Iași. O fetiță de 11 luni, născută prematur, fusese transferată de la Vaslui, fiind în stare gravă încă de la internare.

Purtătorul de cuvânt Solange Roșu a precizat, ieri, pentru Radio România Iași că analizele au confirmat prezența virusului gripal AH1N1. Tot la Iași, Spitalul de Boli Infecțioase a comunicat că numărul cazurilor de gripă a crescut cu peste 50%, doar în ultimele

48 de ore.

În toată țara tot mai mulți oameni suferă de această afecțiune respiratorie, transmit corespondenții RRA. În județul Sibiu autoritățile spun că în ultima săptămână s-au înregistrat 211 cazuri de gripă, un număr record în ultimii cinci ani de pacienți cu această infecție respiratorie. Şi la Timișoara medicii au raportat, ieri, 138 de bolnavi de gripă, dar și patru cu sindrom respirator acut. În județul Constanța sunt peste 60 de pacienți cu gripă sezonieră. Pe de altă parte, Ministerul Educației și Cercetării a comunicat că suspendarea parțială sau integeală a cursurilor, în mai multe

școli din țară, din cauza gripei, afectează peste 3.300 de elevi. Ministerul precizează că această cifră nu reprezintă numărul copiilor bolnavi.

Ultimele stiri

Parteneri