Categories: Expertul zilei

Medic: suplimentul natural care ne ajută să combatem stările de anxietate și insomniile

Stai treaz noaptea îngrijorându-te până la punctul în care îți este imposibil să dormi? Insomnia și alte tulburări grave ale somnului sunt bine stabilite ca simptom comun al tulburărilor de anxietate, deoarece grijile oamenilor le perturbă capacitatea de a dormi bine.

Dacă vă confruntați cu acest lucru, medicul Adina Alberts, ne oferă o serie de sfaturi practice pe care le puteți face pentru a vă gestiona insomnia legată de anxietate, ce vă poate ajuta să faceți față problemei și să dormiți mai bine.

De ce anxietatea dă insomnie?

Dacă te duci la culcare simțindu-te anxios, fie că ești îngrijorat de muncă sau de ceva din viața ta personală, a sta întins în pat fără nicio distragere a atenției oferă minții timp să-și revină și să treacă peste griji.

Acest lucru poate duce la creșterea anxietății și la activarea răspunsului de „luptă sau fuga” a corpului tău. Acest lucru este cunoscut sub numele de „hiper excitare mentală”. Acest sentiment crescut de anxietate este modul în care corpul nostru ne protejează în situații amenințătoare și provoacă schimbări fizice, inclusiv o creștere a ritmului cardiac și eliberarea de adrenalină, care sunt concepute pentru a ne ajuta să fim mai puternici (luptă). Dacă anxietatea ta declanșează răspunsul la luptă sau la fuga în timp ce ești în pat, aceste schimbări îți pot suprastimula corpul, astfel încât îți este imposibil să adormi.

Din păcate, legătura dintre anxietate și insomnie poate acționa ca un cerc vicios. Dacă nu poți dormi pentru că te simți anxios, această lipsă de somn te poate face obosit, iritabil și chiar mai anxios a doua zi. S-ar putea să te străduiești să adormi din nou în seara următoare, rezultând că ciclul începe din nou.

Dacă ați atins stadiul în care anxietatea duce la insomnie, iar insomnia duce apoi la mai multă anxietate, este timpul să luați măsuri pentru a opri ciclul și a obține din nou o bunăstare mentală pozitivă.

Adina Alberts: depresie, serotonină și intestin

„Un stil de viață cu mai puțin stres, cu sport regulat, cu multă expunerea la soare și o alimentația bogată în triptofan cum am fi consumul de nuci, caju, susan, banane, spirulina, mazăre, cartofi, soia, ouă, lapte gras, iaurt, somon, cod, dar mai ales carnea de curcan,  ajută mult la refacerea nivelului de serotonină serică.

Cum scăpăm de anxietate?

Am fost adesea întrebată ce facem ca să scăpăm de anxietate. Pentru că am trăit o perioadă plină de stres și pentru că mulți dintre voi ați exprimentat atacul de panică, anxietatea, depresia, insomniile, etc… Cei mai mulți pentru prima dată în viață…. Ce e de făcut?!

Anul trecut vă spuneam că trebuie să ne dozăm nivelul de hormoni din sânge. Hormonii tiroidieni, prolactina, estrogen, progesteron, testosteron, serotonina, oxitocină. În timpul scurs de atunci și până acum am diagnosticat si rezolvat împreună cu o parte dintre dvs următoarele:

dereglările hormonilor tiroidieni sunt adesea implicate în apariția modificărilor de comportament. O vizită la medicul endocrinolog, urmată de o medicație cu rol reglator a rezolvat cel mai frecvent depresia datorată tulburărilor funcției tiroidiene.

scăderea serotoninei este corelată cu atacurile de panică. Serotonina serică are valori normale cuprinse între 100 și 400 μg/L. Pacienta pe care am evaluat-o, cu dese atacuri de panică, în vârstă de 32 de ani, avea valoarea serotoninei serice prăbușită la 7 μg/L. Este în acest moment în tratament cu 5HTP, probiotice, vitamina B6 și vitamina D. Plus o dietă adecvată. Cum am ajuns la această schemă? Iată.

Sănătatea intestinală este extrem de importantă dacă vrem să scăpăm de atacurile de panică și de stările depresive.

Rolul pe care îl joacă microbiomul intestinal

Serotonina serică este secretată în proporție de 90% de celulele intestinale.

Microbiomul intestinal este esențial pentru sănătatea umană și pentru sistemul imunitar și joacă un rol major în comunicarea bidirecțională dintre intestin și creier.

Microflora intestinală este asociată cu tulburări metabolice precum obezitatea, diabetul zaharat și tulburările neuropsihiatrice precum schizofrenia, autismul, tulburările de anxietate și tulburările depresive majore.

În ultimii ani, cercetările neuroștiințifice au arătat importanța microflorei în buna funcționare a sistemului cerebral.

Studii recente au arătat că microflora intestinală ar putea activa sistemul imunitar și nervos central, inclusiv microorganismele comensale și patogene din tractul gastrointestinal.

Microorganismele intestinale sunt capabile să producă și să furnizeze substanțe neuroactive, cum ar fi serotonina și acidul gamma-aminobutiric, care acționează pe axa intestin-creier.

Cercetările preclinice la rozătoare au sugerat că anumite probiotice au activități antidepresive și anxiolitice. Efectele pot fi mediate prin sistemul imunitar sau prin sisteme neuroendocrine.

Coprococcus, Dialister și Turicibacter par să fie bacteriile cu cea mai importantă activitatea vizavi de nivelul de serotonină produsă în interstin. Deci administrarea de probiotice care conțin aceste bacterii poate ajuta foarte mult în refacerea serotoninei serice.

Mai mult decât atât, vă prezint 5 hidroxi triptofanul, precursor al serotoninei. Acesta este un supliment alimentar pe bază de extract din semințele unei plante africane, Griffonia Simplicifolia. În prezența vitaminei B6 și a vitaminei D, 5HTP poate face mult bine în cazul în care suferiți de despresie sau aveți atacuri de panică.

Un stil de viață cu mai puțin stres, cu sport regulat, cu multă expunerea la soare și o alimentația bogată în triptofan cum am fi consumul de nuci, caju, susan, banane, spirulina, mazăre, cartofi, soia, ouă, lapte gras, iaurt, somon, cod, dar mai ales carnea de curcan,  ajută mult la refacerea nivelului de serotonină serică”, a explicat medicul Adina Alberts.

 

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

3 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

3 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

4 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

4 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

5 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

5 ore ago

Citeste si: