Categories: Ştiri sănătate

Medicamentul banal care este asociat cu depresia la femei

Medicament asociat cu depresia la femei. Anticonceptionalele sunt folosite mai ales pentru a preveni o sarcina nedorita. Cu toate acestea, în urma unor cercetări, ele vin cu riscuri și efecte secundare care pot varia de la o persoană la alta, iar depresia pare să fie unul dintre ele, potrivit unui studiu publicat în Epidemiology and Psychiatric Science.

În urma unor cercetări recente bazate pe 264.557 de persoane din Marea Britanie, a găsit dovezi suplimentare că contraceptivul oral combinat este asociat cu ”un risc crescut de depresie la scurt timp după inițiere”.

Studiu despe anticoncepționale: Risc cu 80% mai mare de a fi diagnosticate cu depresie

Studiul, realizat de oameni de știință suedezi, Universitatea din Melbourne, Australia și Universitatea din Copenhaga, Danemarca, a descoperit că cele care au început să ia contraceptive orale s-au confruntat cu un risc cu 80% mai mare de a fi diagnosticate cu depresie în primii doi ani.

Constatările sunt semnificative, dar nu ar trebui să le sperie pe femei să renunțe la anticonecpționalele orale. Aceste medicamente ajută multe femei și și sunt foarte eficiente în ceea ce fac.

Potrivit aceluiași studiu, adolescentele, prin comparație, s-au confruntat cu un risc cu 130% mai mare de simptome depresive în acei primii doi ani, potrivit sciencealert.com.

Sursa foto: arhiva doctorulzilei

La vârsta adultă, notează cercetătorii, femeile au trecut deja prin schimbări hormonale substanțiale, ceea ce ar putea fi o parte din motivul pentru care tipurile de anticoncepționale nu par să le afecteze la fel de mult.

”Deoarece în acest studiu am investigat doar pilulele contraceptive combinate, nu putem trage concluzii cu privire la alte opțiuni contraceptive, cum ar fi mini pilulele, plasturii contraceptivi, spiralele hormonale, inelele vaginale sau tijele contraceptive”, spune Therese Johansson de la Uppsala, scrie Science Alert.

Cele mai bune anticoncepționale sunt patch-uri contraceptive, inelul contraceptiv vaginal, dispozitivul intrauterin (DIU), implantul contraceptiv, iar în plus, ajutând și la prevenirea bolilor cu transmitere sexuală, este prezervativul. De altfel, acesta din urmă este indicat în cazul relațiilor intime pasagere.

 

Recent Posts

Se schimbă CNP-urile. Ce date vor fi trecute în cartea de identitate?

Ministerul de Interne anunţă că va fi schimbat actualul sistem de numeritoare a Codului Numeric…

2 ore ago

Bani de la stat GRATIS: se acordă până la 10.000 de lei de persoană. Banii intră direct pe card dacă îndeplinești această condiție

 „Prima conectare” este un program finanțat de Guvernul României prin fondurile primite de la Uniunea…

2 ore ago

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

3 ore ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

3 ore ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

3 ore ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar