Categories: Stil de viaţă

Iaurt: în ce moment al zilei este bine să-l consumi

Din cuprinsul articolului

Iaurtul contine vitamine si minerale precum calciu, potasiu, zinc, vitaminele A, B2, proteine. Compoziția include și milioane de microorganisme, care, după ce intră în tractul intestinal, creează un mediu favorabil creșterii bacteriilor benefice, suprimă bacteriile dăunătoare și mențin un sistem digestiv și imunitar sănătos.

Deși acest produs are multe beneficii pentru sănătate, necesită totuși o dietă rațională și un consum la momentul potrivit pentru a obține rezultate bune.

Când trebuie să consumi iaurt?

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Potrivit prof. Nguyen Thi Lam, există un moment bun  pentru a consuma acest produs. Expertul dezvăluie și beneficiile acestui aliment fermentat dacă este consumat la 1 oră după masa principală, la micul dejun, la cină sau înainte de antrenament.

La o oră după masa principală

Acesta este momentul în care bacteriile benefice din produsul lactat depășesc cu ușurință mediul aspru al stomacului pentru a deveni mai eficiente în susținerea îmbunătățirii funcției intestinale. Sucul gastric este diluat și pH-ul echilibrat în acest moment, dar bacteriile benefice din produs au cele mai bune condiții de creștere.

Persoanele care slăbesc și urmează o dietă pot mânca acest aliment pentru micul dejun cu câteva fructe, semințe, cereale pentru a obține o gustare menținând în același timp o nutriție bună.  Dacă alegi iaurt, vei obține un mic dejun hrănitor, cu conținut scăzut de calorii, care nu numai că te menține în forma dorită, dar este și foarte sănătos.

Înainte de a merge la sală- sportul provoacă adesea durere musculară. Consumul produsului în cauză va ajuta organismul să obțină calciul, carbohidrații, proteinele și bacteriile benefice necesare pentru o recuperare mai rapidă. Mai ales după un antrenament, energia va fi scăzută, așa că consumul de lapte acru ajută la compensarea nivelurilor de energie pierdute.

Prof. Lam recomandă ca adulții să mănânce 1-2 linguri din acest aliment pe zi pentru a avea grijă de sănătatea sistemului digestiv în special și pentru a le îmbunătăți starea generală de bine.

În plus, expertul îi sfătuiește pe consumatori să aleagă mărci fără adaos de zahăr. Acest produs cu acid lactic trebuie păstrat la o temperatură între 4 și 8 grade Celsius pentru a păstra bacteriile benefice din compoziția sa.

 

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică