Medicamentul care tratează gripa în 24 de ore

Medicamentul care tratează gripa în 24 de ore. Gripa se trateaza cu ajutorul unui medicament, care poate ameliora simptomele în doar 24 de ore. Este vorba despre oseltamivir, cu denumirea comericală de Tamiflu. 

Tamiflu este un medicament antiviral care se utilizează pentru tratarea sau prevenirea gripei:
• pentru tratarea gripei, se poate utiliza la adulți și copii (inclusiv la nou-născuți la termen) care au simptome de gripă, când virusul gripal circulă în comunitate;
• pentru prevenirea gripei, se poate utiliza la adulți și copii cu vârsta peste 1 an care au intrat în contact cu cineva care are gripă, când virusul  gripal circulă în comunitate. Acest lucru se face, de regulă, de la caz la caz. În cazuri excepționale, Tamiflu se poate utiliza și ca tratament preventiv, de exemplu când vaccinul împotriva gripei sezoniere nu oferă suficientă protecție și când există o pandemie (o epidemie mondială de gripă).

În timpul unei pandemii de gripă, Tamiflu se poate utiliza, de asemenea, pentru prevenirea gripei la sugarii cu vârsta sub un an.

Cum se utilizează Tamiflu?

Tamiflu este disponibil sub formă de capsule (30 mg, 45 mg și 75 mg) și sub formă de pulbere din care se prepară un lichid care se bea (6 mg/ml și 12 mg/ml). Pentru tratarea gripei, tratamentul cu Tamiflu trebuie început în decurs de două zile de la apariția simptomelor. Doza obișnuită pentru adulții și copiii cu o greutate mai mare de 40 kg este de 75 mg și se administrează de două ori pe zi timp de 5 zile. La adulții cu un sistem imunitar slăbit (mecanismul natural de apărare al organismului), tratamentul durează 10 zile.

Pentru prevenirea gripei, tratamentul cu Tamiflu trebuie început în decurs de două zile de la contactul cu persoana care are gripă. Doza obișnuită pentru adulții și copiii cu o greutate mai mare de 40 kg este de 75 mg și se administrează o dată pe zi timp de cel puțin 10 zile după contactul cu persoana care are gripă. Când se utilizează în timpul epidemiei de gripă, Tamiflu se administrează timp de cel mult
6 săptămâni.

Cât costă Tamiflu

Cât costă Tamiflu în farmacii, câte capsule are o cutie şi cum ar trebui să procedeze cei care sunt persoane la risc şi care sunt contacţi direcţi ai celor care au gripă de tip A?

Cutia are zece capsule. Există varianta pentru copii de 30 de miligrame şi varianta pentru adulţi de 75 de miligrame. Cutia reprezintă tratamentul întreg pentru cei care sunt confirmaţi cu gripă de tip A. Costul unui tratament este de aproximativ 80 de lei.

„Mai este şi varianta de tratament pentru cei care sunt contacţi direcţi, în care se ia jumătate din doza din cutie, se ia un comprimat la 24 de ore pentru contacţi direcţi care au riscuri mari.
Preventiv, dacă cumva nu este pacient vaccinat sau este în grupa de risc. Altfel, se aşteaptă confirmarea infecţiei cu virus gripal tip A sau B, iar tratamentul trebuie început în maximum 72 de ore de la confirmare”, a declarat pentru News.ro Beatrice Speteanu.

Recent Posts

Cercetătorii au descoperit de ce fumătorii iau rapid în greutate atunci când se lasă de fumat

Fumătorii care intenționează să renunțe sunt adesea îngrijorați de creșterea în greutate care vine la…

29 de minute ago

Ce trebuie să știi înainte de o mamografie. Un radiolog explică cum să te pregătești cel mai bine

Ce să știi despre mamografie. De ce este important să faci o mamografie de rutină…

60 de minute ago

Ce este insuficiența hepatică. De ce apare și care sunt semnele revelatoare

Ce este insuficiența hepatică. Ficatul este cel mai mare organ din corpul uman și servește…

o oră ago

Ce sume de bani mai încasează ucrainenii refugiați din România, de la 1 mai. Ce condiții trebuie să îndeplinească

După începerea războiului în februarie 2022, ucrainenii au fost nevoiți să fugă din calea bombardamentelor.…

2 ore ago

Grăsimea de pe brațe ar putea prezice riscul de fracturi ale coloanei vertebrale, la persoanele de peste 50 de ani

Măsurarea masei totale de grăsime din brațe ar putea ajuta la prezicerea riscului de fracturi…

2 ore ago

Medici experți avertizează: Dacă observați aceste simptome, ar putea fi noua variantă COVID

Noua variantă COVID este KP.2, iar experții spun că este cea mai proeminentă tulpină la…

3 ore ago

Citeste si: