Categories: Ştiri sănătate

Medicii de familie avertizează: Istoricul de vaccinare…

Medicii de familie au făcut o atenționare asupra pericolului de întrerupere a vaccinării copiilor în cabinetele lor, o dată cu transferul datelor şi punerea în funcţiune a noului Registru Electronic Naţional de Vaccinare, cel folosit pentru campania anti-COVID.

Într-un comunicat, Societatea Națională de Medicină a familiei afirmă că problema vine din imposibilitatea de a introduce în sistem vaccinurile efectuate curent și faptul că nu s-a preluat, în unele cazuri, istoricul vaccinal al copiilor.

„În data de 1 iulie 2022 a fost închis RENV copii, cel în care se înregistrau de ani de zile toate vaccinările copiilor, începând cu cele făcute în maternitate. Conform HG 697/2022, începând cu data de 1 iulie 2022, toate vaccinurile efectuate urmează să fie înregistrate în noul RENV, cel care a fost folosit în contextul vaccinării împotriva COVID-19”, precizează SNMF.

La începutul lunii, medicii au sesizat când a fost închis registrul în care se înregistrau toate serurile administrate încă din maternitate, că noua bază de date nu include istoricul tuturor copiilor.

În aceste condiții, aplicația nu permite înscrierea noilor vaccinuri efectuate și nici completarea stocurilor deținute de cabinete. Medicii de familie subliniază că imposibilitatea de a înregistrat vaccinul administrat unui copil duce la lipsa dovezii oficiale că acel vaccin a fost făcut.

Medicii de familie se află acum în situația de a nu putea derula campaniile de imunizare, iar vaccinările făcute în această ultima săptămână riscă să conțină erori de înregistrare, se mai precizează în comunicat, potrivit RRA.

„Imposibilitatea de a înregistra vaccinul administrat unui copil duce la lipsa dovezii oficiale că acel vaccin a fost efectuat. Practic, din perspectiva autorităţilor, un copil care nu are un vaccin înregistrat nu este vaccinat. Pe de altă parte, dacă oficial un medic nu poate înregistra un vaccin, nu poate justifica în faţa autorităţilor că a folosit respectivul vaccin, rămâne cu el pe stoc şi nu mai poate solicita alte doze de vaccin.

Medicii de familie se află acum în situaţia de a nu putea derula campaniile de imunizare, iar vaccinările făcute în această ultimă săptămână riscă să conţină erori de înregistrare”, se precizează în comunicat.

Recent Posts

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

54 de secunde ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

31 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

o oră ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică