joi, august 18, 2022

Medicii de familie au făcut o atenționare asupra pericolului de întrerupere a vaccinării copiilor în cabinetele lor, o dată cu transferul datelor şi punerea în funcţiune a noului Registru Electronic Naţional de Vaccinare, cel folosit pentru campania anti-COVID.

Într-un comunicat, Societatea Națională de Medicină a familiei afirmă că problema vine din imposibilitatea de a introduce în sistem vaccinurile efectuate curent și faptul că nu s-a preluat, în unele cazuri, istoricul vaccinal al copiilor.

Te-ar mai interesa: Sarea, tratament eficient folosit de mii de ani...

„În data de 1 iulie 2022 a fost închis RENV copii, cel în care se înregistrau de ani de zile toate vaccinările copiilor, începând cu cele făcute în maternitate. Conform HG 697/2022, începând cu data de 1 iulie 2022, toate vaccinurile efectuate urmează să fie înregistrate în noul RENV, cel care a fost folosit în contextul vaccinării împotriva COVID-19”, precizează SNMF.

La începutul lunii, medicii au sesizat când a fost închis registrul în care se înregistrau toate serurile administrate încă din maternitate, că noua bază de date nu include istoricul tuturor copiilor.

Te-ar mai interesa: Fructe cu ”puteri miraculoase” asupra organismului...

În aceste condiții, aplicația nu permite înscrierea noilor vaccinuri efectuate și nici completarea stocurilor deținute de cabinete. Medicii de familie subliniază că imposibilitatea de a înregistrat vaccinul administrat unui copil duce la lipsa dovezii oficiale că acel vaccin a fost făcut.

Medicii de familie se află acum în situația de a nu putea derula campaniile de imunizare, iar vaccinările făcute în această ultima săptămână riscă să conțină erori de înregistrare, se mai precizează în comunicat, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: 7 zodii vor da lovitura în curând! Ce îi așteaptă ...

„Imposibilitatea de a înregistra vaccinul administrat unui copil duce la lipsa dovezii oficiale că acel vaccin a fost efectuat. Practic, din perspectiva autorităţilor, un copil care nu are un vaccin înregistrat nu este vaccinat. Pe de altă parte, dacă oficial un medic nu poate înregistra un vaccin, nu poate justifica în faţa autorităţilor că a folosit respectivul vaccin, rămâne cu el pe stoc şi nu mai poate solicita alte doze de vaccin.

Te-ar mai interesa: Atenție la fibromul uterin! Poate da complicații g...

Medicii de familie se află acum în situaţia de a nu putea derula campaniile de imunizare, iar vaccinările făcute în această ultimă săptămână riscă să conţină erori de înregistrare”, se precizează în comunicat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private