„Medicii mi-au ignorat simptomele – acum am cancer în stadiul 4”

Un britanic, tatăl a doi copii, a fost diagnosticat cu cancer intestinal în stadiul 4, după aproape doi ani de la momentul în care a încercat să solicite ajutor medical.

Richard Scott, în vârstă de 41 de ani, a declarat că a început să observe sânge în scaun și să se confrunte cu o epuizare extremă, ceea ce l-a determinat să viziteze un medic în martie 2021.

„Pe măsură ce lunile treceau, simptomele mele persistau, am avut încredere în sfaturile [medicului meu generalist] și, pentru că nu păreau îngrijorați de simptomele mele, am fost liniștit”, a declarat Scott pentru SWNS.

El a spus că a fost testat pentru boala inflamatorie intestinală, testele arătând niveluri ridicate de calprotectină, care au revenit la normal în urma unor examene suplimentare. Calprotectina este un potențial biomarker pentru cancerul colorectal.

A revenit la medic în aprilie 2022 cu aceleași simptome, precum și cu dureri, suferințe și vizite mai frecvente la toaletă.

S-a identificat din nou o prezență crescută a calprotectinelor.

Scott a spus că, în cele din urmă, a fost îndrumat către un gastroenterolog – și a fost diagnosticat în august 2022 cu cancer intestinal în stadiul 4, care se răspândise la ficat.

„Medicii mi-au ignorat simptomele – acum am cancer în stadiul 4”

„Ultimele câteva luni după diagnosticul meu au fost un adevărat amestec de emoții”, a recunoscut el pentru SWNS.

„Tratamentul meu, în special în timp ce încercam să mă obișnuiesc cu diagnosticul meu și cu faptul că cancerul era foarte avansat, a fost dificil – nu doar din punct de vedere fizic, ci și emoțional și financiar.”

Lucrătorul caritabil a fost supus recent la șase luni de chimioterapie și la o intervenție chirurgicală pentru a i se îndepărta o tumoare din ficat.

Scott crede că ar putea fi nevoit să mai fie supus altor intervenții chirurgicale și să primească un sac de colectare pentru deșeurile sale.

Pe măsură ce se recuperează, soția lui Scott, Anny, a rămas să îndeplinească o mulțime de sarcini pentru el.”Acum mă bazez pe Anny, iar ea a trebuit să renunțe la orele de muncă pentru a mă ajuta să am grijă de mine”, a explicat Scott, potrivit NY.

„Mă confrunt cu un viitor incert, dar sunt hotărât să dau tot ce pot pentru a lupta împotriva acestei boli și să petrec cât mai mult timp posibil cu familia mea.”

Cuplul are două fiice, în vârstă de 6 și 10 ani.

„Obișnuiam să facem totul ca o familie – să mergem în vacanțe, excursii, ieșiri, dar toate acestea sunt suspendate în acest moment din cauza bolii mele”, a precizat Scott.

„Am încercat să rămân cât se poate de pozitiv, nu numai pentru mine și pentru recuperarea mea, ci și pentru Anny și copii.”

Recent Posts

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

2 ore ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

2 ore ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

3 ore ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

3 ore ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

4 ore ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

4 ore ago

Citeste si: