Sari la conținut

Medic: Fructul necopt care ți-ar putea reduce riscul de cancer intestinal

Consumul abundent de fructe și legume este o piesă din puzzle-ul care creează un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată.

Probabil că vă îndreptați spre produsele coapte sau așteptați cu răbdare până când acestea se înmoaie după ce le cumpărați, dar în acest fel ați putea rata unele beneficii cheie pentru sănătate, potrivit Dr. Michael Mosley.

Gurul sănătății a explicat de ce să optezi pentru banane verzi în locul celor coapte și galbene ar putea fi benefic pentru sănătatea intestinului și a ficatului tău.

În timp ce bananele verzi și tari nu par tentante în niciun fel, compoziția lor chimică ar putea să vă determine să reevaluați dacă să le dați sau nu o șansă.

Pline de amidon rezistent, bananele verzi ar putea ajuta la protejarea ficatului și chiar la reducerea riscului de a dezvolta cancer de colon.

Fructul necopt care ți-ar putea reduce riscul de cancer intestinal

Dr. Mosley a explicat că amidonul rezistent nu este „ușor de descompus în intestin” și „acționează mai mult ca o fibră”, ceea ce înseamnă că glicemia nu va crește atunci când îl consumi.

În plus, amidonul rezistent „hrănește bacteriile prietenoase din intestin”, deoarece este transformat într-un acid gras numit butirat.

Acidul gras poate fi extrem de benefic pentru intestinul tău, „inclusiv pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer de colon”.

Pe lângă faptul că reduce probabilitatea de a dezvolta cancer, digestia amidonului rezistent ar putea ajuta, de asemenea, la reducerea nivelului de enzime hepatice.

Nu vă încredeți doar în cuvântul medicului, deoarece un studiu realizat la Shanghai Sixth People’s Hospital din China susține și el această afirmație.

Analizând 200 de persoane cu o acumulare de grăsime în ficat, echipa de cercetare le-a cerut participanților să consume o cantitate crescută de amidon rezistent de două ori pe zi, timp de patru luni, pentru a analiza efectele.

Descoperirile au arătat că cei care și-au sporit aportul de amidon rezistent au avut cu 40% mai puțină grăsime în ficat.

Dr. Mosley a scris pentru MailOnline: „Ei au avut, de asemenea, niveluri reduse ale enzimelor hepatice și ale factorilor inflamatori asociați cu NAFLD [boala ficatului gras non-alcoolic].

„Vestea bună este că vă puteți crește cu ușurință consumul de amidon rezistent prin consumul de ovăz, leguminoase și banane verzi. Sau prin gătirea, răcirea și reîncălzirea orezului, pastelor sau cartofilor.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel