Categories: Ştiri sănătate

Medicii sunt în burnout! Unii mor, după ce își injectează cocktailuri de medicamente. Este și cazul unei doctorițe din Constanța

Medicii sunt în burnout! Unii mor, după ce își injectează cocktailuri de medicamente. Este și cazul unei doctorițe din Constanța

Duminică, 25 aprilie, în jurul orei 11.45, un medic a murit astăzi, într-o unitate spitalicească privată din municipiul Constanţa, după ce şi-ar fi administrat un cocktail de medicamente pentru a trece peste epuizare. Potrivit Antena 3, ar fi vorba de medicul Loredana Chircu, în vârstă de doar 38 de ani.

Cei care au alertat Poliția au fost chiar colegii acesteia. Au sunat la 112, imediat după ce au găsit-o pe tânăra doctoriță inconştientă în camera de gardă a spitalului privat din Constanţa. Potrivit unor surse, doctoriţa ar fi suferit un accident vascular-cerebral în urmă cu câteva zile şi ar fi luat medicamente pentru hipertensiune, dar şi pentru slăbit.

Poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, într-o unitate spitalicească privată din municipiul Constanţa, s-ar afla o femeie decedată. Deplasaţi la faţa locului, aceștia au constatat faptul că este vorba despre o femeie, de 38 de ani, găsită decedată într-o încăpere a spitalului.

„Pe trupul neînsufleţit nu au fost constatate urme vizibile de violenţă, acesta fiind transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului”, spun poliţiştii.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Medicii sunt în burnout! Unii mor, după ce își injectează cocktailuri de medicamente

Loredana Chircu lucra ca medic internist atât la spitalul privat în care a murit, cât şi la alte clinici private, dar şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa. Potrivit specialiștilor, în prezent putem vorbi despre o epidemide de burnout și stres post-traumatic în rândul personalului medical care a îngrijit pacienți cu COVID-19 în ultimul an.

Evaluările indică niveluri alarmante de stres și epuizare, care vor afecta modul în care pacienții vor fi îngrijiți de acum înainte. Medicii muncesc și câte 15 ore, săptămâni în șir, nu pot să doarmă, iar seara se prăbușesc. Acestea sunt manifestări tipice burnoutului.

Din cauza sistemului care are resurse limitate, concediu nu pot să-și ia, n-are cine să-i înlocuiască. Din păcate, mulți dintre ei nu cer nici măcar sprijin psihologic. Unii din lipsă de timp, alții pentru că nu recunosc încă faptul că au o problemă legată de oboseală.

Dumnezeu s-o odihnească în pace!

Recent Posts

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

27 de minute ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

57 de minute ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

o oră ago

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

2 ore ago

Alimente și băuturi care mențin un ficat sănătos și fericit. Reduc riscul de boli hepatice, de la hepatită, la cancer de ficat

Alimente și băuturi pentru un ficat sănătos. Ficatul funcționează și ca un organ care ajută…

2 ore ago

Bonă reținută în București. Părinții au filmat-o când le agresa copilul de un an

Bonă reținută în București. O femeie care avea grijă de un băiețel de un an…

3 ore ago

Citeste si: