Sari la conținut

Medicii sunt în burnout! Unii mor, după ce își injectează cocktailuri de medicamente. Este și cazul unei doctorițe din Constanța

Medicii sunt în burnout! Unii mor, după ce își injectează cocktailuri de medicamente. Este și cazul unei doctorițe din Constanța

Duminică, 25 aprilie, în jurul orei 11.45, un medic a murit astăzi, într-o unitate spitalicească privată din municipiul Constanţa, după ce şi-ar fi administrat un cocktail de medicamente pentru a trece peste epuizare. Potrivit Antena 3, ar fi vorba de medicul Loredana Chircu, în vârstă de doar 38 de ani.

Cei care au alertat Poliția au fost chiar colegii acesteia. Au sunat la 112, imediat după ce au găsit-o pe tânăra doctoriță inconştientă în camera de gardă a spitalului privat din Constanţa. Potrivit unor surse, doctoriţa ar fi suferit un accident vascular-cerebral în urmă cu câteva zile şi ar fi luat medicamente pentru hipertensiune, dar şi pentru slăbit.

Poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, într-o unitate spitalicească privată din municipiul Constanţa, s-ar afla o femeie decedată. Deplasaţi la faţa locului, aceștia au constatat faptul că este vorba despre o femeie, de 38 de ani, găsită decedată într-o încăpere a spitalului.

„Pe trupul neînsufleţit nu au fost constatate urme vizibile de violenţă, acesta fiind transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului”, spun poliţiştii.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi stând în picioare

Medicii sunt în burnout! Unii mor, după ce își injectează cocktailuri de medicamente

Loredana Chircu lucra ca medic internist atât la spitalul privat în care a murit, cât şi la alte clinici private, dar şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa. Potrivit specialiștilor, în prezent putem vorbi despre o epidemide de burnout și stres post-traumatic în rândul personalului medical care a îngrijit pacienți cu COVID-19 în ultimul an.

Evaluările indică niveluri alarmante de stres și epuizare, care vor afecta modul în care pacienții vor fi îngrijiți de acum înainte. Medicii muncesc și câte 15 ore, săptămâni în șir, nu pot să doarmă, iar seara se prăbușesc. Acestea sunt manifestări tipice burnoutului.

Din cauza sistemului care are resurse limitate, concediu nu pot să-și ia, n-are cine să-i înlocuiască. Din păcate, mulți dintre ei nu cer nici măcar sprijin psihologic. Unii din lipsă de timp, alții pentru că nu recunosc încă faptul că au o problemă legată de oboseală.

Dumnezeu s-o odihnească în pace!

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel