Categories: Ştiri sănătate

Medicina tradițională chineză, în top! Clinica Lotus Chinese Therapy: „Patologia pe care o putem trata este foarte diversă”

Medicina tradițională chineză, în top! Clinica Lotus Chinese Therapy: „Patologia pe care o putem trata este foarte diversă”

Revista Capital a realizat Gala Top 1oo Performeri din Sănătate. Printre premiați s-a aflat și Clinica Lotus Chinese Therapy, cea care folosește tratamente naturiste de peste 500 de ani.

Medicina Chineză Tradițională începe să atrag din ce în ce mai mulți români. Aceasta conține cel mai bogat filon de cercetări științifice. Diagnosticul și tratamentul se bazează pe principiile fundamentale pe legea celor cinci elemente: lemn, foc, pământ, metal și apă și pe acțiunea factorilor interni-externi, care se regăsesc interconectare în aspectul fizic general.

La Gala Top 1oo Performeri din Sănătate, Clara Dumitru, manager,  spune că „patologia pe care o putem trata este foarte diversă”.

Clinica Lotus Chinese Therapy folosește terapii naturale și non-invazive, ce au o istorie de 5.000 de ani

Una dintre cele mai importante investiții pentru această clinică este reprezentată de atragerea și recrutarea specialiștilor, deoarece aceștia trebuie să aibă pregătirea la nivelul standardele impuse de această piață relativ nouă din România. În clinică, în momentul actual, există medici și terapeuți din China, România, Ucraina și Filipine. Aceștia sunt aleși pe bază de recomandare, dar și pe documentație oficială de la universitățile de profil din China.

„Clinica are o activitate de cinci ani, avem o echipă formată din trei medici chinezi, un terapeut ucrainean, două colege filipineze și șase colegi români. Fiecare dintre ei folosesc tehnici diferite, au metode de abordare diferite astfel încât patologia pe care o putem trata este foarte diversă. Încă o dată vă mulțumesc pentru acest premiu, este o onoare!”, a declarat Ciprian Popescu în momentul primirii premiului.

Managerul clinicii a amintit și de faptul că resursa umană din cadrul acesteia este extrem de importantă, însă nu ar trebui neglijată nici dotarea.

„Însă se poate întâmpla să existe dotarea de vârf, dar dacă nu ai reușit să atragi specialiști care să o pună în valoare nu se poate vorbi de performanță”, spne Clara Dumitru.

Totul a început ca un hobby

Clara Dumitru a transmis pentru revista Capital faptul că la baza clinicii Lotus Chinese Therapy a stat un simplu hobby, întrucât aceasta a fost mereu fascinată de felul în care s-a dezvoltat o adevărată știință încă de pe Dinastiei Ding având ca punct central medicina tradițională chinezească.

De pe vremea primelor conflicte pentru dinastii, oamenii răniți au fost tratați cu ace de piatră, o metodă care mai este prezent și astăzi. De asemenea, alături de acest hobby, a fost necesară o investiție substanțială pentru a putea face realizabil acest proiect.

Clinica a fost deschisă în România în urmă cu 5 ani şi se bucură de o deschidere extrem de mare. Planul managerului este să ducă business-ul la un alt nivel, incluzând o echipă din China și alte tratamente.

De asemenea, Clara Dumitru a spus că manageriatul în acest domeniu este o noutate pentru dânsa deoarece vine după o experiență de aproape 30 de ani în alte domenii, ce au avut preponderență comerciale.

Managerul clinicii a afirmat că lumea se schimbă în toate domeniile sociale, mai cu seamă în prestări servicii, , în special al celor medicale specific activităților clinice pe care am înființat-o cu convingerea că voi fi de mare ajutor oamenilor în suferință”.

Recent Posts

Andrei Caramitru: „Dacă tu iei mai puțin de 1.500 de euro net, e doar eșecul tău”

Un renumit economist român a declanșat furia opiniei publice imediat după ce a susținut că…

26 de minute ago

Zodia care va avea o cumpănă până pe 17 Mai. Apare o situație bulversantă

Mihai Voropchievici susține că o zodie se va confrunta cu probleme, pe când alți nativi…

56 de minute ago

Românii care primesc cei mai mulți bani la pensie după recalculare. Trebuie să fi muncit în aceste domenii

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a adus clarificări referitoare la criteriile în funcție de care unii…

o oră ago

”Trăiește și învață + Învață să trăiești ”, campanie Euromelanoma. Program suport oferit de către SRD pentru pacienții cu cancer de piele

Intrat în tradiția marilor campanii internaționale de prevenție medicală, proiectul grupului Euromelanoma privind aspectele de…

2 ore ago

Preotul mort operat de profesorul Mircea Beuran. Caz uluitor: „La 3-4 zile după operaţie, a deschis ochii şi a început să vorbească cu noi”

De-a lungul a patru decenii, prin mâna și bisturiul chirurgului Mircea Beuran au trecut nenumărate…

2 ore ago

50% din sporurile bugetarilor vor fi tăiate. De ce ia Guvernul această decizie?

Guvernul a decis să taie 50% din sporurile funcționarilor publici, o măsură radicală care urmărește…

2 ore ago

Citeste si: